Menu
O istorie a violenței | X-FEST O istorie a violenței | X-FEST

O istorie a violenței | X-FEST

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h
Regia: Regia Thomas Ostermeier
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

 

Schaubühne Berlin în coproducție cu Théâtre de la Ville Paris, Théâtre National Wallonie-Bruxelles și St. Ann’s Warehouse Brooklyn. Susținut de LOTTO-Stiftung Berlin.

 

Spectacol prezentat în parteneriat cu Teatrul Excelsior în cadrul XFest

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani

spectacol în limba germană cu traducere în limba română și limba engleză

 

În noaptea de Crăciun, tânărul Édouard îl întâlnește pe Reda, un bărbat de origine algeriană, și ajung în apartamentul său. Lucrurile vor lua o turnură neașteptată…

Adaptare după romanul autobiografic al lui Édouard Louis, aclamat în toată Europa, History of Violence aduce în fața publicului din România o poveste personală dureroasă, reconstiuind scena unei crime și analizând trauma pe care aceasta a provocat-o.

Vizionarul regizor Thomas Ostermeier a creat un spectacol investigativ, care aduce în atenție dezbaterea unor teme stringente, derivate din multiplele fațete ale violenței, care reconfigurează lumea în care trăim – migrația și discriminarea rasială, xenofobia, homofobia, violența de gen și structurile de autoritate obscure adânc înrădăcinate în societate, dar și obstacolele maturizării.

Thomas Ostermeier este unul dintre cei mai prodigioși creatori de teatru ai generației sale. Spectacolele sale sunt jucate pe toate marile scene ale lumii, cucerind publicul de pretutindeni, în special datorită „twist”-ului surprinzător pe care îl dă textelor din dramaturgia clasică. Spectacolul History of Violence a fost prezentat cu mare succes publicului din întreaga lume – Belgia, Franța, Grecia, Italia, Olanda, Spania, Serbia, SUA, Tokyo.

În perioada 7 – 15 octombrie 2023Teatrul Excelsior organizează prima ediție a X-FEST, Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Excelsior. Nouă zile și nopți în care teatrul cu, despre sau pentru tineri va lua cu asalt Bucureștiul, în cadrul unui eveniment de amploare, unic în peisajul cultural al Capitalei.

 

Credit foto Arno Declair

Bilete la O istorie a violenței | X-FEST

Momentan nu sunt reprezentații programate.