Menu
NU SUNT EU NU SUNT EU

NU SUNT EU

Durată: 1h 30m
Regia: Regia Victor Ioan Frunză Victor Ioan Frunză
Autor: Autor Maia Morgenstern Maia Morgenstern
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

MAIA MORGENSTERN – O BIOGRAFIE

DIRECȚIA DE SCENĂ: VICTOR IOAN FRUNZĂ

SCENOGRAFIA: ADRIANA GRAND

ORCHESTRA: COSTEL BOGDAN LIFȘIN (acordeon)

MIHAI PINTENARU (clarinet)

RODICA GANCEA (vioară)

MIHAI ALEXANDRU MURARIU (pian)

PROFESOARA: CORINA BĂJENARU

DURATA: 1h 30min

+ lansare de carte „Nu sunt eu”Maia Morgenstern

DESCRIERE: „Nimic nu îmi pare mai dificil decât să te interpretezi pe tine însuţi, ca şi când ai fi un personaj din afara ta. Într-un fel e fetiţa Maia, altfel adolescenta Maia, femeia Maia, mama Maia, toate sunt altceva decât actriţa Maia. „Nu sunt eu” – spune pe drept cuvânt Maia Morgenstern în spectacolul ce poartă acelaşi titlu cu cel al volumului autobiografic, apărut în 2020 la Editura Litera din Bucureşti. (…) Acest „nu sunt eu” vine, în primul rând de la situaţiile, deloc puţine, în care fetiţa sau adolescenta, arătată cu degetul vinovăţiei, se detaşează de o vină pe care nu o recunoaşte şi nu o are, şi mai apoi de faptul că actorul pe scenă este actor, iar personajul rămâne personaj. (…)”

Cristina Smadea, Emoţie şi trăire maximă cu Maia Morgenstern – Nu sunt eu, mai 2021,

NU SUNT EU… încearcă să spună dna Maia Morgenstern în spectacolul de la Teatrul Dramaturgilor Români sub direcția scenică a dlui Victor Ioan Frunză. Actrița care se descrie ca pe un tablou pictat cu pete de culoare, care câteodată se mai și tulbură! Amintirile evocate se armonizează, actrița fiind propriul său pictor. Eul său reflectat este detronat de eul autentic, printr-o expunere asumată și îndrăzneață.

Dar Maia este EA în tot ceea ce joacă, dintotdeauna, inconfundabilă. (…) Maia este suflet din sufletul neamului său, expresia nevoii de spiritualitate și recunoaștere a nedreptăților istorice. Nu suntem de data aceasta în fața unei lecții de bune maniere, ci în fața confesiunii unui neam întreg. (…)”

Alina Maer, Nu sunt eu, august 2020

Bilete la NU SUNT EU

Momentan nu sunt reprezentații programate.