Menu
Münchausen – FNT Münchausen – FNT

Münchausen – FNT

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h 30m
Regia: Regia Ovidiu Caița
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacolul este o producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava și este prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2022.

 

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

Münchausen este un spectacol complex în care personajul alternează într-un echilibru perfect jocul şi inocenţa cu drama şi mărturisirea, alunecă fin în fantezie pentru a reveni delicat într-o realitate dură. Îşi analizează cu luciditate şi amuzament parcursul, acceptându-l în final cu gândul că astfel i se va asigura supravieţuirea peste timp.” Luana Popa

Münchausen e povestea din spatele poveștilor, o reimaginare psihologizată și ironică a aventurilor celebrului baron. Monologul surprinde încercarea lui Münchausen de dezvrăjire – de recunoaștere a minciunilor și împăcare cu lumea, de confruntare a societății care l-a batjocorit și de reintegrare în ea, prin confesiune sinceră. Confesiunea e, în același timp, o ocazie de reevaluare a relației sale cu realitatea, dar și de regăsire a echilibrului tulburat de incongruența dintre imaginea proprie despre sine și felul în care e perceput de ceilalți.

Foto Amedeia Vițega

 

Detalii   

Bilete la Münchausen – FNT

Momentan nu sunt reprezentații programate.