Menu
Morometii Morometii

Morometii

Teatru: Teatrul Regina Maria Oradea
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Moromeții

Spectacolul Moromeții este dedicat elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat și are la bază principalele capitole din volumul I, studiate în programa școlară.

„Acest roman al lui Marin Preda este un material de lucru extrem de ofertant și are darul de a pune actorul în niște situații extrem de dinamice. În plus, beneficiază de o oralitate pentru care Marin Preda a fost comparat în literatura română cu Caragiale. Nu avem de a face cu dialoguri simpliste. Cu cu dialoguri care poartă cu ele o complexitate a vieţii chinuite pe care o trăiesc personajele, e o lume care este abrutizată de sărăcie şi de muncă istovitoare. E o lume care s-a dus, a murit, şi nu numai în România” Gavriil Pinte, regizor. „E absolut minunat să vezi ce poate să creeze imaginaţia unui regizor din şase scaune ţărăneşti. E surprinzător cum a introdus elemente de animaţie prin decorul care se transformă și bucăţi de lemn devin actori”, Florian Silaghi, actor.

Distribuția: Florian Silaghi, Zentania Lupșe, Giorgiana Coman, Calița Nantu, Igor Lungu, David Constantinescu. Regia: Gavriil Pinte Muzica: Ovidiu Iloc Intrumentiști Radu Herțe, Ionuț Chiș Scenografie: Mădălina Baciua, Răzvan Chendrean Dramatizarea: Ioana Vaida, Dalia Vidican, Rebeca Ungur, Nicoale Vușcan

Vârsta recomandată: + 14 ani

Bilete la Morometii

Momentan nu sunt reprezentații programate.