Menu
Mitică Popescu Mitică Popescu

Mitică Popescu

Teatru: Teatrul Nottara
Următoarea reprezentație:
Locația: Sala Horia Lovinescu Bulevardul General Gheorghe Magheru, nr. 20, București
Durată: 1h 40m
Regia: Regia Dan Tudor Dan Tudor
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
  Bilete
bilete pe blt.ro

Descrierea spectacolului

„Mitică este bucureșteanul par excellence”, spune I.L. Caragiale, nașul acestui tip care „face spirite nesărate”. Fizionomia morală este aceea a bucureșteanului care pare un personaj cu totul neserios: lăudăros fără pereche, chiulangiu, crai de mahala, farseur de prost gust.

Autorul acestei comedii este el însuși regățean și român. El nu s-a putut împăca în niciun mod cu această reputație a lui Mitică, pe care îl consideră frate bun. El crede că Mitică adoptă voit forma vulgară, aceasta fiind un simplu mod de a se apăra în fața vieții, așa cum unii timizi sunt obraznici, iar unii bătrâni, morocănoși.

Teza acestui spectacol este că un om nu trebuie judecat după ceea ce spune, ci după faptele sale. La 90 de ani de la premiera absolută a piesei lui Camil Petrescu, Teatrul Nottara aduce în atenția publicului un Mitică Popescu nou, sensibil, comic fără ostentație.

Actori importanți și un regizor-actor cu box-office vă invită la un spectacol care va fi, cu siguranță, un mare succes de public la Teatrul Nottara.

Bilete la Mitică Popescu

Duminică, 29 octombrie, ora 19:00
Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu