Menu
Medeea Medeea

Medeea

Teatru: Teatrul Mic
Regia: Regia Vlad Massaci Vlad Massaci, Elena Tudorache
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

„Medeea” în versiunea modernă rescrisă de britanicul Ben Power, pornind de la tragedia lui Euripide, a avut premiera la Londra, pe scena Teatrului Național, în iulie 2014, în regia lui Carrie Cracknell, cu Helen McCrory în rolul principal.

Tragedia Medeei impresionează și azi, în aceeași măsură, ca acum 2500 de ani când Euripide i-a scris pentru prima dată povestea. Ben Power, atras de forța și pasiunea acestui personaj mitologic, repune în discuție chestiunea promisiunilor încălcate și a trădării, și încearcă să găsească o explicație pentru crimele oribile înfăptuite în numele iubirii.

 

„Este o adaptare în sensul în care dispar multe personaje și se esențializează povestea, dar limbajul este tot unul poetic. Numai că, are o poezie mult mai directă și mai frustă. În timp ce traduceam piesa, mi-am dat seama că există acolo un vers – Dreptate, ochii plânși cer să te vadă! Și de aici am pornit povestea acestui spectacol. Este ceva extrem de auster și de cerebral. Când am luat textul, nu îmi puteam imagina pe nimeni altcineva în rolul acesta, în afară de Andreea. Ea va fi o Medeea extrem de calculată și cerebrală, și în același timp extrem de fragilă, emoțională și emoționantă.”

Vlad Massaci

 

 

 

Data premierei: 18 octombrie 2023

Credit foto: Diana Matei

 

DURATA: 1h 30 min

BILETE: cat. I – 100 lei / cat. II – 70 LEI / cat. III- 50 lei/ cat. IV – 25 lei pentru elevi, studenți și pensionari*

*Reducerea se aplică doar la casele de bilete ale teatrului.

**Spectacol recomandat 12+

 

 

Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după începerea spectacolului accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

Vă rugăm să nu folosiți telefoanele mobile pe durata desfășurării spectacolelor!

 

 

 

 

 

 

 

Bilete la Medeea

Momentan nu sunt reprezentații programate.