Menu
Măsură pentru măsură Măsură pentru măsură

Măsură pentru măsură

Teatru: Teatrul Bulandra
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Într-o viziune proaspătă și extrem de relevantă pentru momentul actual, „Măsură pentru măsură” propune o întâlnire curajoasă cu spectatorii de azi, redescoperind valențele textului shakespearian, în contextul conversațiilor publice de acum.

 

Montarea Dianei Mititelu devine astfel un comentariu social, ironic, puternic și spectaculos, despre relațiile de putere, vină, credință, moralitate, intruziunea politicului în spațiul intim, dar și despre limitele libertății personale și despre ce se întâmplă atunci când iubirea se supune legii.

 

Anunțându-și retragerea de la conducerea orașului, Ducele Vicențio hotărăște să predea puterea, pentru o vreme, în mâinile omului său de nădejde. Însă neînduplecatul și integrul Angelo, sub pretextul dorinței de a restabili liniștea în orașul copleșit de nelegiuri, abuzează de rolul său.  Astfel că ordonă să fie aplicate și alte legi, unele absurde și crude – inclusiv de condamnare la moarte a celor care întrețin relații necuvenite înaintea căsătoriei.

 

Cu toate astea, sub privirile Ducelui, care își supraveghează din umbră secundul de încredere, prea strictul Angelo dă dovadă de o dublă măsură când vine vorba despre propriile sale necuviințe.    

 

„Măsură pentru măsură” este spectacol dinamic, inovativ și îndrăzneț, urgent și acut, care capătă o miză personală pentru noi toți și care ne pune în față oglinda unei lumi în care altcineva poate, dintr-odată, să hotărască pentru trupurile, mințile și sufletele noastre.

Bilete la Măsură pentru măsură

Momentan nu sunt reprezentații programate.