Menu
MaMe MaMe

MaMe

Teatru: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați
Locuri: 304 locuri disponibile
Următoarea reprezentație:
Locația: Sala Mare Strada Domnească, nr. 59, Galați
Durată: 1h 30m
Regia: Regia Cristian Ban
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
  Cumpără bilete
bilete pe fanitardini.ro

Descrierea spectacolului

Svetlana Friptu ( mama lui Radu ), Radu Horghidan ( Radu ), Ana Maria Ciucanu ( mama lui Ionuț ), Ionuț Moldoveanu ( Ionuț ), Elena Anghel ( mama lui Ștefan ), Ștefan Forir ( Ștefan ), Oana Mogoș ( mama lui Răzvan ), Răzvan Clopoțel ( Răzvan )

Biografic | +12 ani | 1 h 30 min | Sala Mare

„MaMe”, primul spectacol regizat de Cristian Ban la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul mama.

„Sunt niște teme care mă interesează. Acum m-a interesat faptul că ajungem la o vârstă la care ne vedem mamele, părinții, mătușile, unchii îmbătrânind și, cumva, ne raportăm altfel la ei și la bătrânețe. Bătrânețea e o temă importantă care apare în spectacol și care mă interesează foarte mult. Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenți, nu ne mai răzvrătim împotriva părinților, ci ne maturizăm și îi privim cu alți ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă. Văd și la prietenii mei, și la alți colegi de vârsta noastră că se schimbă raportul lor față de părinți. Părinții nu mai sunt oameni ăia enervanți care îți zic una, alta, ci începi să le vezi slăbiciunile, defectele și timpul care își pune amprenta asupra lor. „MaMe” nu e un spectacol de 8 Martie. E un pretext – dar un pretext bun, cred – de a vorbi despre chestii mai generale și mai profunde și care nu sunt neapărat comode.” – Cristian Ban

Nominalizare la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie, 2021

 

Bilete la MaMe

Duminică, 12 februarie, ora 19:00
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Sala Mare
304 de locuri disponibile