Menu
Magnificul Magnificul

Magnificul

Teatru: Teatrul Nottara
Regia: Regia Lucian Sabados Lucian Sabados
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

„În România, paradoxurile se țin lanț! Suntem un popor creativ, talentat, dar predispus la exagerări (de viziune, de exprimare, de autocritică, dar și de supraapreciere)! La noi, drumul de la sublim la derizoriu este foarte scurt. Nu avem (prea multe…) complexe, ci numai certitudini! Asta e și bine, și rău! Modelele ne sunt trecătoare, pernicioase, cu sclipici și profund conjuncturale! O țară de potențiali Magnifici!

Despre o serie de lucruri, fenomene politice și mecanisme psihologice, tangente cu acest parcurs este vorba, teatral vorbind, și în această piesă. Mihai Ispirescu, unul dintre foarte puținii supraviețuitori (biologic și artistic) ai marii dramaturgii românești din deceniile 6, 7 și parțial 8 ale secolului trecut, un Prinț Levantin rătăcit într-o Europă corporatistă, mă (și ne…) provoacă prin acest text să facem o ședință de terapie de grup, care să vizeze limitele suportabilității românului în fața unui Mondialism ademenitor.

O piesă aparent realistă, cu o punctuație clară, dar cu mize și mesaje subliminale, ce depășesc conjunctura politică și socială. O lume urâtă, fără viitor, cumetrii, manipulări, confrerii, trădări și, deasupra tuturor… Compromisul, ca regulă și rețetă infailibilă de supraviețuire. Comic, laolaltă cu tragic, absurd și grotesc, livresc deopotrivă cu burlesc și, dominant, virulență și sarcasm. O lume agresivă, cu sisteme de autoapărare verificate în timp.

Am bucuria și onoarea de a lucra într-un teatru, Nottara, puternic și profund creativ, o CASĂ a lui Mihai Ispirescu, alături un colectiv actoricesc exersat în spectacole cu cheie, și cu doi alți artiști, un scenograf și un muzician, contemporani cu vremea lor!

MAGNIFICUL, un spectacol-interogație, o posibilă cheie de interpretare a ceea ce trăim noi, românii, Acum și Aici!”

Lucian Sabados, regizor

Bilete la Magnificul

Momentan nu sunt reprezentații programate.