Menu
Macbeth – FNT Macbeth – FNT

Macbeth – FNT

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h 20m
Regia: Regia Radu Penciulescu, Amalia Ciolan Amalia Ciolan
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacolul este prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru și este disponibil pentru vizionare de sâmbătă 13 noiembrie, de la ora 20.00, până sâmbătă 13 noiembrie, ora 22.20.  

Vizionează aici   

 

Macbeth de William Shakespeare, spectacol-studiu produs sub auspiciile Centrului de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava” din cadrul TNB.

Rareori montată şi socotită chiar, în mitologia înţesată de superstiţii a teatrului, o piesă purtătoare de ghinion, Macbeth este tratată, pe scena mare a Teatrului Naţional, ca un material literar viu, acut contemporan şi purtător de semnificaţii oricând actuale. Desfăcând cu precizie de laser firele conflictului, Radu Penciulescu – prestigios regizor şi pedagog, autor, la începutul anilor 1970, al unui spectacol antologic cu “Regele Lear”, spectacol care a dezlănţuit un adevărat război de opinii în presa românească -, descrie o lume sfâşiată de intrigi şi comploturi, o lume dură şi crudă, o lume foarte asemănătoare celei de azi. Creat cu mijloacele unui minimalism asumat, care nu refuză poezia tragică a încleştării mereu inegale dintre Om şi Istorie, spectacolul este, în acelaşi timp, un omagiu adus Teatrului, cu enigmele şi secretele sale, dar mai ales Actorului, prezenţa esenţială a acestei arte ce fascinează de mii de ani.

Ion Caramitru, în rolul titular, şi Valeria Seciu, în Lady Macbeth, revin pe scena Naţionalului bucureştean, la câteva decenii de la debutul lor aici, într-un duet-duel de extraordinară forţă interpretativă.


 

Bilete la Macbeth – FNT

Momentan nu sunt reprezentații programate.