Menu
LUMIÈRES D’EUROPE – `GEORGE ENESCU, MAEȘTRII ȘI PRIETENII SĂI` LUMIÈRES D’EUROPE – `GEORGE ENESCU, MAEȘTRII ȘI PRIETENII SĂI`

LUMIÈRES D’EUROPE – `GEORGE ENESCU, MAEȘTRII ȘI PRIETENII SĂI`

Teatru: Teatrul Godot
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

LUMIÈRES D’EUROPE AU FESTIVAL ENESCU

CONCERT SUSȚINUT DE BURSIERII PROGRAMULUI ALĂTURI DE MUZICIENII INVITAȚI

PHILIPPE CASSARD pian

DAVID GRIMAL vioară

DIEMUT POPPEN violă

ANNE GASTINEL violoncel

Montalbetti Sonata pentru vioară solo

Enescu Cvartetul cu pian nr. 2 op. 30

Fauré Cvintetul cu pian nr. 2 în do minor op. 115

*Proiect cultural de tip rezidență muzicală aflat sub Înaltul Patronaj al UNESCO. Director artistic: David Grimal.

Proiectul cultural „Lumières d’Europe”

Festivalul Internațional George Enescu are plăcerea de a găzdui la București, în perioada 1-10 septembrie 2023, în cadrul ediției din acest an a festivalului, proiectul cultural „Lumières d´Europe”, proiect de tip rezidență muzicală, aflat la a doua sa ediție, lansat de violonistul francez David Grimal, in calitate de Director Artistic.

Proiectul se adresează unui numar de 15 tinere talente care sunt selectate de către artiștii invitați: Philippe CASSARD (pian), David GRIMAL (vioară), Diemut POPPEN (violă), Anne GASTINEL (violoncel) și Éric MONTALBETTI (compoziție).

Un total de 5 concerte, 4 conferințe, 4 artiști și un compozitor invitați, 4 oameni de știință (Serge Haroche, Premiul Nobel în Fizică, Erwin Kessler, Director Muzeul MARe, Valentina Sandu-Dediu, Rector la New Europe College și Eric Montalbetti, compozitor), 15 tinere talente, 10 zile de rezidență muzicală la București, sub emblema Lumières 

d´Europe, în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din estul Europei – Festivalul Internațional George Enescu.

Proiectul este susținut de Institutul Francez și Artexim – prin Festivalul Internațional George Enescu. Parteneri sunt Universitatea Națională de Muzică București, Primăria București prin Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Palatul Mogoșoaia, și Teatrul Godot.

Bilete la LUMIÈRES D’EUROPE – `GEORGE ENESCU, MAEȘTRII ȘI PRIETENII SĂI`

Momentan nu sunt reprezentații programate.