Menu
Locotenentul din inishmore Locotenentul din inishmore

Locotenentul din inishmore

Teatru: Teatrul Mic
Data și ora:
Locația: Sala Atelier (Str. Constantin Mille 16) Strada Constantin Mille, nr. 16, București
Regia: Regia Vlad Massaci Vlad Massaci, Adrian Petrariu
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
  Bilete
bilete pe teatrulmic.ro

Descrierea spectacolului

În centrul acțiunii se află Padraic, un locotenent nebun din insula Inishmore, liderul unui grup scindat din Armata de Eliberare Națională a Irlandei, care porneşte o adevărată luptă de răzbunare pentru a afla cine este responsabil de moartea motanului Thomas Mâțâțelu, singura ființă pentru care a simțit vreodată afecțiune.

Locotenentul din Inishmore a lui Martin McDonagh e o comedie neagră. E atât de neagră încât rog sincer părinții să nu își aducă copiii la acest spectacol dacă nu au măcar 14 ani. Știu, unii copii sunt mai precoce, înțeleg mai repede convenția teatrală, înțeleg de la vârste mai fragede de atât, că ce văd nu e adevărat, că sângele e sirop, că nu moare nimeni iar cadavrele sunt butaforie. De aceea, citind aceste rânduri, un părinte poate hotârî dacă va ține cont de recomandarea teatrului sau nu. Dar rămâne întrebarea: „de ce montați, dom’le, prostiile astea violente, de le ziceți „comedie neagră”?!” Iar răspunsul este: tocmai pentru a întelege că violența e cea mai extremă formă a prostiei. Iar dacă prostia mai îmbracă și forme ideologico-naționaliste, atunci fandacsia e gata.”

Vlad Massaci

 

„Locotenentul din Inishmore” a avut premiera la The Royal Shakespeare Company, The Other Place, Stratford upon Avon, pe 13 mai 2001, iar în 2003 piesa a câştigat Premiul Olivier la categoria Cea mai bună comedie nouă.

Dramaturgul si scenaristul Martin McDonagh are în palmares patru trofee Tony, un Oscar pentru scurtmetrajul Six Shooter, un premiu BAFTA pentru pelicula In Bruges, iar cel mai recent film al său- Trei panouri lângă Ebbing, Missouri- a obtinut două Oscaruri, patru premii Globul de Aur si cinci premii BAFTA.

Premiera americană a fost produsă de Atlantic Theater Company printr-un aranjament special cu Randall L. Wreghitt si Dede Harris.
Pe Broadway a fost pusă in scenă de: Randall L. Wreghitt, Dede Harris, Atlantic Theater Company, David Lehrer, Harriet Newman Leve&Rod Nicynski, Zavelson Meyrelles Greiner Group, Mort Swinsky&Redfern Goldman Productions and Ruth Hendel.

 

Data premierei: 22 & 23 octombrie 2022

Credit foto: Bogdan Catargiu

 

DURATA: 1 h 50 min

BILETE:  Categoria I -70 lei / Categoria II-50 lei/ 25 lei pentru elevi, studenți și pensionari**

*Nerecomandat persoanelor sub 14 ani.

**Reducerea se aplică doar la casele de bilete ale teatrului.

 

 

Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după începerea spectacolului accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

Vă rugăm să nu folosiți telefoanele mobile pe durata desfășurării spectacolelor.

 

 

Bilete la Locotenentul din inishmore

Vineri, 7 iunie, ora 19:00
Teatrul Mic, Sala Atelier (Str. Constantin Mille 16)