Menu
La țigănci La țigănci

La țigănci

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h 20m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectatorii sunt rugați să ajungă la teatru cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, pentru a putea respecta regulile de acces. ATENȚIE! Citiți regulamentul de acces!

 

Spectacol prezentat în parteneriat cu Unteatru

Dramatizarea și regia spectacolului ce are la bază nuvela lui Mircea Eliade, semnate de Andrei și Andreea Grosu, aduc o nouă lumină asupra fantasticului și visului istoriei ce îl are ca protagonist pe profesorul Gavrilescu. Nu numai că spectacolul de la Unteatru surprinde atmosfera lui Eliade, dar reușește ingenios și elegant să ne descifreze acest text și subtilitățile lui, într-o abordare intimă și curată.

Profesorul Gavrilescu se regăsește în cele mai mici detalii, gesturi sau priviri ale interpretării lui Richard Bovnoczki. O interpretare ce adaugă un nou strat de mister și fantastic spectacolului. În uimirea, stupefacția și buimăcia lui Gavrilescu ne regăsim fiecare dintre noi atunci când ne confruntăm cu propriul destin și mai ales cu mrejele întortocheate le iubirii.

Personajele care populează acest spectacol-visare sunt însuflețite de actori în roluri multiple:

Mihaela Trofimov dă viață babei de la țigănci și deopotrivă naivei, neuitatei Hildegard

Liviu Pintileasa este controlorul din tramvai – un Caron ascuns în piele de om, dar și unul din vecinii familiei profesorului

Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian și Florentina Țilea sunt, pe rând, femeile de la țigănci – grecoaica, evreica și țiganca și alte personaje din lumea labirintică a spectacolului

Bogdan Cotleț întruchipează două personaje ce aduc o pată de culoare și normalitate lumii lui Eliade

 

Bilete la La țigănci

Momentan nu sunt reprezentații programate.