Menu
Julieta fără Romeo Julieta fără Romeo

Julieta fără Romeo

Teatru: Teatrul Masca
Durată: 1h 40m
Regia: Regia Bogdan Theodor Olteanu Bogdan Theodor Olteanu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Nerecomandat copiilor sub 12 ani

Julieta vrea la București. Marta se luptă pentru o familie perfectă. Iar Sonia este rătăcită printre oameni care au prea mulți bani ca să-și mai dea seama ce se întâmplă-n jurul lor.

Plecând de la cele trei arhetipuri feminine din „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, piesa își imaginează o versiune modernă a raporturilor dintre mamă, fiică și doică, a opozițiilor dintre datoria față de familie și aspirații individuale. În compoziția textului se strecoară referințe la alte personaje feminine iconice și texte canonice, care articulează un discurs intertextual despre feminitate în dramaturgia clasică.

Pot cele trei tipologii împrumutate din textul lui Shakespeare să fie completate cu biografiile altor personaje răsfirate în istoria teatrului?

Cu un minim de mijloace expresive, spectacolul este construit în primul rând prin cele trei actrițe – Ioana Bugarin – Julieta, Elvira Deatcu – Marta,  Ruxandra Maniu – Sonia. Ele umplu scena de conflict (în toate sensurile cuvântului) și compun lumea difuză a acestei neo-Verona.

„ Am fugit de culori, de tehnologie, de muzică. Și am ajuns aproape instinctiv la o montare care conține doar text și actorie. E simultan teatru și o formă de terapie.

(…) Am plecat – împreună cu Alex Mircioi – de la textul lui Shakespeare și am ajuns într-un oraș generic de provincie. Unde cele trei femei esențiale din Romeo și Julieta sunt prinse și astăzi între presiuni nu foarte diferite.” Bogdan Theodor Olteanu, regizor

Spectacol prezentat de Teatrul Odeon în cadrul proiectului DESCHIS – micro-stagiune de spectacole invitate, ce se desfășoară la Teatrul Masca în cadrul stagiunii 2023-2024 “să vorbim pe bune despre noi”.

Asistent dramaturgie: Mădălina Stoica

Scenografia:Alexandra Panaite

Light design: Andrei Délczeg

Bilete la Julieta fără Romeo

Momentan nu sunt reprezentații programate.