Menu
Indianul vrea în bronx Indianul vrea în bronx

Indianul vrea în bronx

Teatru: Teatrul Metropolis
Durată: 1h 10m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

“Indianul vrea în Bronx” este un text contemporan care pare să se fi născut pe străzile din New York. De fapt, piesa îşi are rădăcinile în Anglia unde autorul (Israel Horovitz) a studiat la începutul anilor ’60 Academia Regală de Artă Dramatică. Legile muncii din Anglia acelor ani erau absurd de părtinitoare, erau mereu împotriva străinilor.

Israel Horovitz lucra câte 45 de ore pe săptămână şi primea echivalentul a 35 de dolari, bani care abia îi ajungeau să plătească chiria și să mănâce la cantină de câteva ori pe săptămână.Drama lui Israel Horovitz se desfăşoară într-un spaţiu relativ mic, într-o staţie de autobuz/metrou, unde aşteaptă trei persoane. Două dintre ele nu au unde să se ducă, iar al treilea nu ştie cum să ajungă la destinaţie.

În spatele fiecăruia dintre personaje este o poveste dură pe care ne-o putem imagina. Victime ale unui sistem care a pierdut controlul asupra lor, Murph (Anghel Damian) şi Joe (Paul Ipate), doi adolescenţi abia ieşiţi dintr-o casă de corecţie, declanşează în mod gratuit împotriva unui indian rătăcit în New York, un întreg arsenal de acţiuni violente şi de tirade obscene. Nu întâmplător personajul asupra căruia acţionează Murph şi Joe este indian. Problema rasismului, care este atât de actuală şi în zilele noastre, devine una dintre componentele agresivităţii celor doi.

Bilete la Indianul vrea în bronx

Momentan nu sunt reprezentații programate.