Menu
In suspension In suspension

In suspension

Durată: 1h
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Invitații disponibile – Rezervări la 0727 100 856

IN SUSPENSION este un spectacol vizual și fizic deosebit de intim. Acesta încearcă, într-o formă dramatică, să abordeze subiectul tabu al afecțiunilor oncologice. Este o poveste despre strădania cu suferința, durerea și… speranța. Spectacolul este un epitaf pentru Marta Paradecka.

„În monodrama creată cu Arti Grabowski, Monika a adus un omagiu bunei sale prietene, Marta Paradecka (actriță și co-fondatoare a Teatr A Part), care a murit de cancer [în 2018].

Spectacolul este bazat pe eseurile lui Susan Sontag, filosofia lui Karl Japsers și jurnalul Martei Paradecka. Acolo putem găsi toate acele emoții puternice cu care se confruntă oamenii ce suferă și familiile lor. Frica, neajutorarea, furia, suferința, pierderea demnității, doliul, depresia, obișnuința cu ce-i mai rău, dar și puterea imensă, determinarea și credința în imposibil.

Ființa umană își definește existența prin alegeri, prin abilitatea de a lua decizii în viața de zi cu zi. Conceptul de libertate include posibilitatea de a face alegeri; totuși, libertatea absolută nu există. Suntem limitați de multe relații, dificultăți, motive și rezultate. Viețile noastre continuă într-o anumită realitate, într-un anume context istoric și social, într-un anume corp cu posibilități și caracteristici determinate. E mereu dificil de înțeles că nu suntem capabili să le facem pe toate. Conform lui Karl Jaspers, în situații critice ne confruntăm cu limite și apoi conștientizăm cât de fragilă este viața. O boală gravă poate fi o situație în care să ne pierdem credința în voința individuală, ceea ce ne pune față în față cu imensa noastră neajutorare.

Partea bună e că la finalul spectacolului rămânem cu lumină, speranță și victorie. Există un impuls către viață, o viață mai valoroasă, o viață fără aleatoriu.”

Aneta Zasucha “Na Stronie”. Festiwal A Part. 2019

Regie: Arti Grabowski
Cu: Monika Wachowicz
Text: Marta Paradecka, Monika Wachowicz și Arti Grabowski
Echipa tehnică: Grzegorz Król and Jarosław Fret
Univers sonor: Mirosław Matyasik
Text din off: Amelia-Helena Mazur
Durată: 60 minute
Mai multe detalii: www.wachowicz.studio

Bilete la In suspension

Momentan nu sunt reprezentații programate.