Menu
Ierbar – FNT 2023 Ierbar – FNT 2023

Ierbar – FNT 2023

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h 20m
Regia: Regia Radu Afrim Radu Afrim, Dragoș Stoenescu
Autor: Autor Andreea Radu Andreea Radu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Producție a Teatrului Național Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu” – spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT 2023  

 

Spectacol recomandat 14+
Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

O poezie în imagini despre trecerea timpului și felurile în care personaje de vârste diferite gestionează condiția de ființe efemere care simt, visează, suferă și iubesc, în strânsă legătură cu natura.

(Mai) poate limbajul să nască lumi? (Mai) poate cuvântul să genereze realități? (Mai) poate poezia să salveze ceva sau pe cineva? Sunt câteva din întrebările pe care ni le ridică acest foarte fertil parteneriat scenic între regizorul Radu Afrim și poeta Simona Popescu. Regia devine ea însăși poezie, la fel cum poezia, prin forța ei de a organiza nevăzutul, este invitată, simbolic, să preia funcții ale regiei. Dincolo de explorările lingvistice, Ierbarul afrimian abordează o temă neliniștitoare, de o urgență tot mai evidentă: înstrăinarea omului de natură și ireversibilitatea acestui proces. Puternic sonor, complex vizual, Ierbarul ni se adresează frontal, vorbindu-ne în diferite moduri despre ceea ce am fost și ceea ce am devenit.

 

Mai multe detalii aici   

 

   

Bilete la Ierbar – FNT 2023

Momentan nu sunt reprezentații programate.