Menu
Hotel Europa – 9G Hotel Europa – 9G

Hotel Europa – 9G

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h
Regia: Regia Andrei Raicu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani: scene care îi pot afecta emoțional, scene cu conotație sexuală; conține efecte sonore puternice de scurtă durată.

 

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

 

“Europa de est – Bizanțul – este o societate închisă, verticală, patriarhală, rurală, lipsită de toleranță și democrație. Fără posibilitatea unei libere exprimări, în orice aspect legat atât de viața publică cât și de viața privată. Aceasta este lumea fundamentalismului etnic. 

De cealaltă parte stă Donald Duck – simbolul capitalismului. El trăiește într-o societate urbană, rapidă, democratică, post-industrială și consumeristă. Nu are familie. E ca un cowboy a cărui viață depinde de viteza și de capacitatea de reacție atunci când intră într-un “saloon”. Donald Duck este simbolul politicii sterile de dreapta și al ratării metafizice.

Intrarea lui Donald Duck în Bizanț este ceea ce a pățit Europa de est în ultimii douăzeci de ani.” Goran Stefanovski

 

Hotel Europa este despre coliziunea a două lumi, cea a oamenilor proveniți din zona Bizanțului – (Est-Europenii) care bat la ușile Europei din dorința de a scăpa de teroarea în care trăiesc, și care se manifestă în mai multe forme și pe mai multe planuri și Lumea cea bună a Europei Occidentale. Șapte scene în care găsim personajele în propriul purgatoriu creat de ei înșiși – un patriot bețiv, o curvă, tineri fugiți de acasă în luna de miere, etc. 

Spectacolul se construieste în jurul raporturilor pe care le avem noi ca oameni (ca cetățeni ai Europei de est) cu Europa de Vest. El își propune să răspundă la următoarele întrebări: Cu ce m-a ajutat pe mine Europa de Vest?, Ce mi-a oferit mie ca individ? și Cum sunt eu privit in Europa?Andrei Raicu 

 

Bilete la Hotel Europa – 9G

Momentan nu sunt reprezentații programate.