Menu
Grădinile groazei Grădinile groazei

Grădinile groazei

Teatru: Teatrul „Sică Alexandrescu”
Locuri: 65 locuri disponibile
Data și ora:
Durată: 1h 35m
Regia: Regia Dan Vasile
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
de la 38.93 lei
bilete pe mystage.ro

Descrierea spectacolului

Chimistul aflat în căutarea sensului lucrurilor și a conexiunilor dintre ele şi fashionista nevrotică sunt foarte aproape de a-si implini visul unei vieţi idilice, dincolo de agitatia orasului. 

Doar că lucrurile vor lua o intorsatura nefavorabila …relaxarii, pentru ca vecinatatea imediată a fratelui lui Sigi, Friedo, proprietar de magazin de electrice , şi a soţiei acestuia, Frieda, casnică şi mamă a cinci copii, inseamna intalnirea zilnica, agasanta cu preocupari si conversatii diametral opuse rafinamentului primilor. 

Frieda şi Friedo, incep sa construiasca o relatie mai “din topor” cu rudele lor, invadandu-le spatiul privat, bulversandu-le minimalismul decorative si emotional.

 In conditiile in care cei doi frati evita sa se implice in conflictul pornit de la amenajarile interioare, cele două femei ajung sa se implice intr-un razboi care ia proportii comico-grotesti.

Textul, o meditație intensă, comico-dramatică, cu accente absurde, asupra refuzului comunicării și a acceptării celui de lângă noi, prinde viață, într-un spectaol cotropitor, viu, cu un umor contagios.

Importanți actori ai scenei brașovene, împreună cu regizorul Dan Vasile, cunoscut publicului  grație producțiilor ”După ploaie” și ”Alchimistul”, au construit cu minuțiozitate și inspirație, o experiență teatrală intensă care, dincolo de hohotele de râs, invită la o meditație, personală asupra gradului de empatie și conectare cu cei din jur, în banalele intercțiuni cotidiene.

Spectacolul disecă rutina și indiferența, aratând că în spatele lor se ascund mecanisme vătămatoare.

Tema recurenta a spectacolului este că nu suntem capabili decât ori de iubire absolută, necondiționată, ori de o ură copleșitoare. Spațiul gri dintre ele este, practic, inexistent. O creație ”politically correct”.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Despre autorul Daniel CALL:

Născut în 1967 la Aachen, trăiește în Berlin. Ca mulți dintre colegii săi de breaslă, nu este numai dramaturg, ci și regizor. A studiat Istorie, Filozofie și Teatrologie la Köln.

„Der Teufel kommt aus Düsseldorf” („Diavolul vine din Düsseldorf”) a avut premiera absolută în 1996, chiar la Schauspielhaus (Teatrul din Düsseldorf, fiind primul spectacol din perioada directoratului unei celebre directoare de teatru din Germania, Anna Badora.

„Gärten des Grauens” (Grădinile groazei) a fost produsă de una dintre cele mai titrate scene din Germania, Schuaspielhaus Hamburg.

A fost angajat ca autor dramatic și regizor la Volkstheater Rostock și la Städtische Bühnen Chemnitz. 

A scris peste 40 de piese, Printre cele mai mari succese ale sale se numără, pe lângă Grădinile Groazei, și drama lui despre boala Alzheimer, ”Wege mit dir” („Drumuri cu tine”).

A scris și un musical (”Romy – Die Welt aus Gold” = „Romy – Lumea de aur”) și libretul operei „Cuba libre” de Cang Su, care a avut premiera absolută în 2008, la teatrul din Heilbronn.  

Piesa lui „Im Eivernehmen” (”De comun acord”, ) a fost distinsă cu Premiul Institului Goethe. A scris și teatru pentru copii, textul „Frag nicht, Julchen” („Nu pune-ntrebări, Julchen” primind Premiul germano-olandez pentru teatru pentru copii.

A și tradus din autori celebri, precum Noel Coward și Israel Horowitz. 

Iată și câteva titluri din activitatea sa regizorală: Nathan Înțeleptul, de G. E. Lessing, Un tramvai numit dorință, de Tennessee Williams, Pescărușul de Cehov, Maria Suart (Schiller), Orestia, Oedip…    

A lucrat și pentru televiziune (seriale) și marele ecran.

Bilete la Grădinile groazei

Duminică, 18 august, ora 19:00
Teatrul „Sică Alexandrescu”, Studio
65 de locuri disponibile