Menu
Genul acuzativ Genul acuzativ

Genul acuzativ

Teatru: Teatrul de Stat Constanța
Durată: 2h
Regia: Regia Mimi Brănescu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

După moartea soțului ei, Marina pornește la drum, hotărâtă să se răzbune pentru fiecare nedreptate pe care a suferit-o din partea celor apropiați de-a lungul timpului. Nimic nu e iertat și uitat, totul e consemnat. 

Dovada că ceea ce spune este cât se poate de adevărat stă într-un jurnal în care a notat cu lux de amănunte fiecare nedreptate îndurată. Dezlănțuie furtuna și spune tot, fără rezerve, fără ascunzișuri: frust și la obiect. Când planul pare a fi întrerupt de un eveniment neprevăzut, fiica ei preia frâiele.

Situațiile create și dialogurile sunt de un umor nebun, personajele se eliberează de formalități și fățărnicii, dar scot la iveală grave imperfecțiuni de caracter și ridică întrebări serioase cu privire la relațiile de familie.

„Genul acuzativ”, o tragicomedie încântătoare, în care amestecul de comic și dramatic recreează un episod desprins parcă din viața de zi cu zi a unei familii obișnuite. O situație care pe cât pare de reală, pe atât este de dramatică.

„Piesa Genul acuzativ e bine scrisă, are umor, are replică și reușește aproape în totalitate să facă ceea ce își propune. Să lumineze ipocrizia relațiilor de familie pe care foarte puțini au curajul să le denunțe.” – Mircea Morariu- www.contributors.ro

Autor: Mimi Brănescu

Scenografia: Oana Cernea

Muzica originală:  Șerban Ionescu

Lighting design: Șerban Ionescu

Recomandări de vârstă public: +14 ani

Producător: TEATRUL REGINA MARIA

Bilete la Genul acuzativ

Momentan nu sunt reprezentații programate.