Menu
Furtuna – TFN. Chișinău Furtuna – TFN. Chișinău

Furtuna – TFN. Chișinău

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Regia: Regia Mihai Țărnă, Larisa Dascăl
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Producție Teatrul Fără Nume – Chișinău

”Furtuna” lui Shakespeare capătă o nouă viață pe scenă. Furtuna e paradoxul între măreția spiritului uman și cruzimea istoriei. Ea ne arată fragilitatea valorilor umane, și că disperarea poate da naștere unei vieți mai bune.

Pe insula lui Prospero se derulează succint istoria shakespeariană a lumii – putere, omor, revoltă, violență, dragoste. Furtuna e drama iluziilor pierdute, a amarei înțelepciuni și a unei fragile, dar îndărătnice speranțe.

“Furtuna” în regia lui Mihai Țărnă este o dramă cu elemente de comedie, despre căderea și ridicarea omului, răscumpărarea sufletelor, dar și pierderea lor veșnică. Dunele de nisip sunt mutate pe rând dintr-o parte în alta, cascadele de apă sau din fire de nisip îngroapă protagoniștii căzând de sus. Insula se mișcă în derivă pe ape, fulgerele săgetează orgolii și visuri lovind în catarge și bârne uriașe care se rostogolesc către personajele care umblă desculț pe nisipul rece.

 

Despre noi

Teatrul Fără Nume nu este un teatru lipsit de identitate, nu este un teatru fără rădacină. E o nouă direcție a Teatrului pentru Copii si Tineret care apoi a devenit Teatrul de Revista “Ginta Latină”.

Deci, TFN vine ca o continuitate si dezvoltare a unei tradiții teatrale. Prin această schimbare teatrul a vrut să-și ofere șansa la o nouă viață și o nouă modalitate de exprimare și comunicare cu spectatorul.

TFN este teatrul unde fiecare spectator îi poate pune numele pe care l-a simțit, descoperit, vorbit, auzit, înțeles, zâmbit, plâns, ascuns sau gasit în sinea sa.

Odată intrat în teatru îți abandonezi numele la intrare și ai la dispoziție două ore pentru a fi un om fără nume, sau pentru a deveni altcineva. Noi alegem pur și simplu să  fim, nu intrăm în evidență ci în amintire.

Bilete la Furtuna – TFN. Chișinău

Momentan nu sunt reprezentații programate.