Menu
Furtuna Furtuna

Furtuna

Teatru: Teatrul Național Târgu Mureș
Durată: 1h 45m
Regia: Regia Nicolas Cristache
Autor: Autor William Shakespeare
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

„Suntem făcuți din ce-s făcute visele, și viața… scurtă… e-nconjurată de somn.“ Se spune că e o linie fină între – realitate și vis, fericire și tristețe, bine și rău, lumină și întuneric – și că această călătorie constantă între extreme este ceea ce numim… viață. Doar pentru că putem înlătura un rău, nu înseamnă că trebuie sau că e întotdeauna bine să o facem – pentru că binele nu poate exista fără rău, iar uneori realitatea nu poate exista fără vis – așa cum observăm în universul lui Prospero – unul dintre cele mai impresionante și enigmatice personaje din opera lui William Shakespeare.

Dar cine e Prospero cu adevărat? Un conducător nedreptățit și condamnat la o moarte cruntă? Un tată îndurerat, pentru care realitatea e prea dură? Actorul care, prin puterea artei sale, ne transpune într-o altă lume? Regizorul care transpune totul din imaginar în real? Autorul care a creat acest univers…? De ce trebuie să fie un singur lucru?

Furtuna, una dintre ultimele piese scrise de marele autor, este o tragicomedie de excepție prin modul în care îmbină tragicul și comicul, iar această nouă adaptare și viziune oferă o experiență plină de emoții – 12 actori creează o lume, la foarte mică distanță de tine, și te invită să visezi alături de ei. Îi vei urma?

Nicolas Cristache

Bilete la Furtuna

Momentan nu sunt reprezentații programate.