Menu
Folia, shakespeare & co. Folia, shakespeare & co.

Folia, shakespeare & co.

Teatru: Teatrul Metropolis
Durată: 1h 10m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol de teatru în limbajul mișcării și al dansului

 

Născându-ne, bocim că apărem

în acest mare teatru de nebuni. 

(Regele Lear)

 

“Ideea acestui spectacol s-a născut încă din vremea în care, proaspăt solist al Operei din București, dansam partitura Bofonului din “Lacul Lebedelor”. De atunci m-am îndrăgostit de acest spirit nebun al măscăriciului: savant și histrionic, comic și tragic, doct și în același timp impregnat de o permanenta auto-deriziune.

LA FOLIA este inițial un dans din Portugalia și Spania, apărut în Evul Mediu târziu. O temă de bază simplă “codificată” pentru prima data de Corelli, dând naștere la o piesă binecunoscută și mondialmente recunoscută. Mulți alți compozitori cunoscuți au scris variațiile lor pe această temă întrecându-se în virtuozitate și inventivitate: Scarlati, Vivaldi, Marin Marais…

În cazul acestui spectacol, muzica este total reinventată, variațiile pe tema LA FOLIA fiind compuse de catre tânărul compozitor și om-orchestra: Paul ILEA.

În lumea lui Shakespeare nebunia este o temă recurentă. Și nu numai în comedii. În măsura în care el crede că numai masca nebuniei este în măsură să-l protejeze, Hamlet însuși va juca rolul unui măscărici amar, creându-și un personaj de bufon nebun și cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel” (Gigi Căciuleanu)

Nebunul se crede el însuși înțelept

și înțeleptul se recunoaște nebun

(Cum vă place)

 

Bilete la Folia, shakespeare & co.

Momentan nu sunt reprezentații programate.