Menu
Familia Addams Familia Addams

Familia Addams

Teatru: Teatrul de Stat Constanța
Durată: 2h 45m
Regia: Regia Răzvan Mazilu Răzvan Mazilu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Adaptarea muzicală originală revizitează universul excentricei familii Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede). 

Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală” și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

«„Familia Addams” este un spectacol muncit, construit cu migală, precizie, gust, poftă de joc, lucrat meseriaş, perfect echilibrat, în care îşi găsesc loc şi suspansul, dar şi emoţia autentică, farmecul, senzualitatea, eleganţa. O producţie serioasă, cu ştaif, cu clasă, o fericită şi dătătoare de speranţă întâmplare a acestui problematic început de stagiune.» Răzvana Niță / Acta est fabula

«Un musical flamboaiant, dark, savuros, mai ales inteligent, în care spiritul original al celei mai celebre familii neconvenţionale se exprimă artistic într-o formă performantă din toate punctele de vedere. (…) „Familia Addams” este nu doar cea mai recentă premieră a genului, ci, mai ales, cea mai reuşită. Răzvan Mazilu şi-a rafinat şi perfecţionat tehnica regizorală, specifică acestui tip de spectacol care cere multă atenţie pentru detalii şi o îmbinare mai mult ca perfectă a tuturor palierelor artistice de creaţie. De la make-up, la peruci, de la light design la pregătire muzicală, de la scenografie şi costume la coregrafie şi interpretare actoricească, totul trebuie să funcţioneze impecabil de sine stătător şi să se integreze etanş în locul său bine calculat din întreg.

Reţeta de musical este matematică aplicată pe care Răzvan Mazilu şi echipa sa o realizează pe scena Teatrului Excelsior cu un twist personal, ce dă autenticitate şi valoare actului artistic.» Alina Epîngeac / Amfiteatru

Libretul: MARSHALL BRICKMAN & RICK ELICE          

Traducerea și adaptarea textului: CARMEN STANCIU

Traducerea și adaptarea songurilor: ALEX ȘTEFĂNESCU

Regia, coregrafia, costumele: RĂZVAN MAZILU

Decoruri: SABINA SPATARIU

Ilustrația muzicală: PRODUCȚIA MUZICALĂ: ALEXANDRA ȘI ALEXEI TURCAN

Muzica originală:  MUZICA ȘI VERSURILE: ANDREW LIPPA

Lighting design: COSTI BACIU

Video design: CRISTIAN NICULESCU

Peruci, machiaj: OCTAVIAN MARDALE, DIANA FROICU, MĂDĂLINA GHIZDEANU

Pregătirea muzicală: MARIA ALEXIEVICI

Asistent coregrafie: MONICA PETRICĂ 

Asistent scenografie, recuzită: ANDREI ȘOVA

Efecte speciale și machiaj prostetic: ȘCOALA DE MACHIAJ PROSTETIC

Corepetitori: ANCA SĂFTULESCU, MARIA ALEXIEVICI 

Consultant tango argentinian: DANIEL MĂNDIȚĂ

Producător: TEATRUL EXCELSIOR

Recomandări de vârstă public:  12+ 

Bilete la Familia Addams

Momentan nu sunt reprezentații programate.