Menu
Extraordinară viață Extraordinară viață

Extraordinară viață

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h 40m
Regia: Regia Teodora Petre Teodora Petre
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Producție realizată de Centrul de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

 

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani (conține limbaj explicit)

Spectacolul propus de regizoarea Teodora Petre, Extraordinară viață de Mariano Tenconi Blanco, este o poveste spusă cu sinceritate, plină de candoare și emoție, expusă în tușe de adevăr și sensibilitate. Două vieți, două povești care se completează din mărturisiri, construiesc prin întrepătrundere chipul fragil al feminității într-o lume încremenită în concepte ale feminismului. Un tablou viu, construit din atenția pe detaliu, pe umbre și lumini, întregește în concepția scenografei Ioana Pashca această lume ispititoare prin adevăr și realismul emoțiilor. Actrițele Aida Economu și Mihaela Velicu plonjează în timp, retrăiesc vârstele, compun și descompun stările și evenimentele vieții.

În Extraordinară viață călătorim prin Argentina Evitei Perón, undeva departe, la capătul lumii, într-un sat de la malul mării, unde două fetițe descoperă la vârsta de 5 ani că dacă privesc împreună luna ținându-se de mână, devin martorele celui mai mare miracol. Miracolul vieții.

Cred cu tărie că noi, ca oameni, nu suntem făcuți să trăim singuri. Suntem făcuți să împărtășim miracolul existenței cu cei din jur. Eu sunt tu și tu ești eu. Întâlnirea dintre Aurora și Blanca le permite acestora să se avânte în lume, să sufere și să se bucure știind că există întotdeauna un martor care le poate ajuta să găsească drumul spre casă, atât spre satul din care provin amândouă, Ushuaia, unde se recompun fiecare după o bătălie pierdută, dar și una spre cealaltă.” Teodora Petre, regizoare

Dramaturg și regizor argentinian, Mariano Tenconi Blanco (n. 1982) este autorul a 10 piese până în prezent. Câștigător a mai multe premii, printre care: premiul pentru Dramaturgie Nouă acordat de Ministerul Culturii din Argentina (2015, pentru Totul ar avea sens dacă moartea nu ar exista), premiul Teatro del Mundo pentru cel mai Bun Dramaturg (Vreau să-ți spun că te iubesc și La Fiera), premiul Hugo pentru Cea mai bună piesă și Cea mai bună regie (La Fiera). A regizat atât spectacole de teatru, cât și de operă. În prezent este profesor de dramaturgie și actorie.

Extraordinară viață (La vida extraordinaria) este montată, acum, în premieră națională în România. Premiera mondială a avut loc în 2018, la Teatrul Național ”Cervantes” din Argentina, în regia lui Mariano Tenconi Blanco. Piesa este câștigătoarea Competiției Naționale de Dramaturgie (Institutul Național de Teatru, Argentina).

 

Foto Florin Ghioca

Bilete la Extraordinară viață

Momentan nu sunt reprezentații programate.