Menu
Experimentul P Experimentul P

Experimentul P

Teatru: Teatrul ”Alexandru Davila”
Durată: 1h 58m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

“Spectacolul este inspirat de cazul real al Experimentului Pitești, care a avut loc între 1949-1952 și în care s-a încercat crearea unei instituții de reformare a naturii umane. 

M-a interesat impulsul utopic care vede ca posibilitate reală spălarea pe creier și construirea unui om nou care la rândul lui să spele pe creier alți oameni. Piesa urmărește povestea unui tânăr selectat într-un experiment de acest tip. 

Mă interesează felul în care bunele intenții pot aduce rezultate dezastruoase. O trăsătură caracteristică oricărei utopii este visul unei armonii desăvârșite. Pentru imaginația utopică, conflictele inerente naturii umane pot fi lăsate în urmă. 

Conflictele dintre autoritate și individ, dintre destinul colectiv și destinul individual, dintre individ și om ca reflecție a politicului, dintre ceea ce devenim ca să satisfacem politicul și noi înșine cu talentul nostru individual, antagonismul dintre diferitele idealuri ale vieții fericite, alegerile pe care trebuie să le facem între diferite tipuri de rău, toate aceste conflicte, care sunt permanente în orice societate, devin nesemnificative pentru gândirea utopică. 

O existență lipsită de conflicte este imposibilă și peste tot unde a fost încercat, rezultatul a devenit intolerabil.” (Radu Dragomirescu)

Distribuție : Gogu PREDA, Ciprian VALEA, Ramona OLTEANU, Ada DUMITRU, Dan ANDREI, Diana BAGDASAR, Radu BUNESCU, Daniela BUTUȘINĂ, Iulia DUMITRU, Oana MARCU, Vlad POPESCU, Alexandru NUȚĂ, Tatiana SERGHI

Scenariul : Alexander HAUSVATER

Text : Radu DRAGOMIRESCU

Scenografia : Maria MIU

Coregrafia : Victoria BUCUN

Muzica : Gabriel BASARABESCU

Asistent regie : Monica POP

Bilete la Experimentul P

Momentan nu sunt reprezentații programate.