Menu
Ea și numai ea Ea și numai ea

Ea și numai ea

Teatru: Teatrul „Sică Alexandrescu”
Regia: Regia Radu Ghilaș Radu Ghilaș
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Andrei Ivanov s-a născut în anul 1984 în Belarus, în prezent trăind în Moscova. Este absolvent al Facultății de Limbă și Literatură Rusă din cadrul Universității de Stat din Brest, Belarus. Activitatea sa cuprinde: corespondent al Agenției de știri Interfax, redactor la Editura Labirint din Belarus. Andrei Ivanov este regizor de reclame, clipuri video, scenarist, atingând un punct al gloriei cu filmul de scurt-metraj – „Casa duhurilor”, prin câștigarea premiului Festivalului de Scurtmetraje de la Praga, 2013. În prezent scrie piese de teatru. În anul 2018 a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun dramaturg”, în cadrul Premiilor Teatrale Naționale ale Rusiei „Masca de Aur”.

Piese de teatru ale autorului:

Ea și numai ea

– Lupul roșu (selecționată la Festivalul Liubimovka-2015)

– Cruciada copiilor (locul I la Festivalul de Dramaturgie de la Badenweiler, Germania, 2016)

– Prințesa de cartier (2017)

– August-6 (piesă pentru copii și adulți, scrisă în aprilie 2018) 

Piesa ,,Ea și numai” ea a fost selecționată pe lista scurtă a festivalurilor de dramaturgie „Eurasia-2013” și „Liubimovka-2013” și a fost montată în Belarus, Ucraina, Rusia, Lituania, Cehia, Estonia, 

Prin traducerea Ralucăi Rădulescu și viziunea regizorului Radu Ghilaș, piesa ajunge pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”, din Brașov, în luna februarie, 2019.

Spectacolul tratează o temă de actualitate: influența tehnologiei, a internetului asupra vieții adolescenților, și nu numai, efectele sale hipnotice și consecințele dureroase ale acestei dependențe. Între o mamă, văduvă și un fiu, adolescent se ridică un zid imens, carămidă cu cărămidă, zi după zi. Nimic nu pare a putea salva comunicarea dintre aceștia și sudarea sentimentelor decât o falsă comunicare, o pretinsă apropiere, pe care mama o creează odată cu un cont obținut cu date false, în încercarea sa de a-l cunoaște mai bine pe copilul căruia nu fusese capabilă sa-i dobândească încrederea în viața reală. Așa se naște Toffy, un ecou palid de adolescentă, inițial, o forță care schimbă destine, în cele din urmă. Toffy îl atrage pe Kostea (fiul) într-o capcană a necunoscutului, apelând la minciună, perfidie, duplicitate, ipocrizie. Finalul tragic aduce demascarea mamei și sinuciderea fiului dezamăgit, înșelat.

Scenografia: Andreea Felciuc

Regia tehnica: Vasile  David, Constantin Bărbulescu

Lumini: Petrică Munteanu, Tudor Smeu, Tudor Damian

Sunet: Ovidiu Grădinar, Aflorei Florin

Sufleur: Marian Cârstea

Bilete la Ea și numai ea

Momentan nu sunt reprezentații programate.