Menu
Dragoste și alte crime – FNT Dragoste și alte crime – FNT

Dragoste și alte crime – FNT

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h
Regia: Regia Theodor Cristian Popescu Theodor Cristian Popescu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacolul este o producție a Teatrului „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe și este prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2022.

 

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română 

 

Bazat pe scenariul filmului cu același titlu al lui Stefan Arsenijević.

„Dragoste şi alte crime” este povestea unei zile, ziua cea mare a unei femei rătăcite printre gangsteri şi printre betoanele unui cartier balcanic.

Anica este amanta unui mafiot în declin, dintr-o zonă marginală a Belgradului, şi într-o zi se hotărăşte să fugă, să înceapă o nouă viaţă. Într-o zi, o singură zi, de dimineaţa până seara, femeia la 30 de ani încearcă să-şi pună în aplicare planul secret de evadare, un plan care se complică în stil balcanic şi devine o poveste de Dragoste şi alte crime. O poveste amară, bizară, zurlie şi plină de melancolie.

Lumea e plină de fugari. Dacă ar fi să identificăm doar un singur personaj pe seama căruia două arte, teatrul şi filmul, au făcut carieră, atunci numele lui este Fugarul. Sunt pline teatrul şi filmul de fugari, pentru că, de când lumea, oamenii vor să fugă-să fugă-să fugă! Şi fug de mizerie, de sărăcie, de minţile, nefericirile şi bolile lor, fug de fantome, de singurătate. Fug după o himeră. Fug de frică. Şi Anica vrea să fugă dintr-o lume în care nici ea nu ştie cât este de captivă. O lume de care Anica este legată prin Milutin – amantul mafiot, prin fiica acestuia – Ivana cea extrem de vulnerabilă şi dependentă de tendinţele sale suicidare, prin Stanislav – gangsterul sentimental şi iubăreţ care-i deschide calea spre o dragoste imposibilă, prin mama acestuia – o cântăreaţă atinsă de senilitate, căreia fiul îi finanţează în secret pasiunea pentru muzică.

Foto Zsolt Barabás

Detalii   

Bilete la Dragoste și alte crime – FNT

Momentan nu sunt reprezentații programate.