Menu
Domnul kolpert Domnul kolpert

Domnul kolpert

Teatru: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați
Durată: 2h 30m
Regia: Regia Cătălin Vasiliu Cătălin Vasiliu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Carmen Albu ( Edith Mole ), Cristian Gheorghe ( Bastian Mole ), Flavia Călin ( Sarah Kenner ), Vlad Volf ( Ralf Droht ), Răzvan Clopoțel ( Băiatul care livrează pizza ), Ionuț Moldoveanu ( Kolpert )

Comedie neagră | 1h și 30 min | Sala Mare

Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

Domnul Kolpert, un text care a cunoscut succesul internațional imediat după premiera din anul 2000 la Royal Court Theatre din Londra, a fost tradus şi montat în peste 25 de ţări, iar de atunci, David Gieselmann a devenit un nume de referință în dramaturgie germană.

Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului DOMNUL KOLPERT: „Sarah și Ralf savurează dinainte efectul farsei și anticipează consecințele…”

Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic; impulsivi și spontani, dar nu capricioși sau dezordonați si, în orice caz, fără înverșunarea fanaticului sau a dezaxatului. Punând (cu detașare tehnica) în practică un fel  de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?” – Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului

Textul lui David Gieselmann împletește iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele si afectivitatea cu vicleșugul și neliniștile care își fac cuib în noi. Sentimente precum umanitatea și respectul reciproc, un sistem de valori etico-moral pierdut aproape complet, snobismul, toate se întâlnesc în spectacolul Domnul Kolpert, una dintre cele mai captivante comedii negre contemporane.

DOMNUL KOLPERT, această incitantă piesă a lui David Gieselmann nu numai că satirizează apetitul pentru violenţă, pe care îl întâlnim atât de des în filmele şi textele contemporane, dar, într-un mod bizar, chiar îl satisface.” – consemna The Independent, după premiera londoneză.

Gazdele lui Gieselmann, Sarah şi Ralf, animați de filmul preferat unde crima era o formă de distracție, sunt niște snobi plictisiți, sătui de viața lor anostă, care pun la cale o farsă din dorința de a experimenta o viață mai palpitantă și aluneca pe nesimțite în personaje care seamănă teroare în sufrageria casei lor, ducând până la urmă o luptă pentru aspirații neclare și lipsite de sens.

Spectacolul regizat de Cătălin Vasiliu spune o poveste aflată în permanență la hotarul dintre adevăr şi minciună, dinamica este construită de personajele care trec prin schimbări imprevizibile și prin isprăvile pe care le comit doar din dorința de a experimenta și de a vedea dacă nu cumva farsa pe care au pus-o la cale le aduce împlinire. Explicațiile lor pentru aceste fapte sunt absurde, lipsite de moralitate. Omorul devine o formă de descătușare, iar la final, salvarea unora va costa moarte altora, într-un echilibru pe care viața ni-l impune constant.

Bilete la Domnul kolpert

Momentan nu sunt reprezentații programate.