Menu
Doi morți vii Doi morți vii

Doi morți vii

Teatru: Teatrul de Stat Constanța
Durată: 1h 30m
Regia: Regia Alexandru Dabija Alexandru Dabija
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Povestea, pe cât de încâlcită, pe atât de amuzantă, a dispariției unui proprietar bogat și a unui lipovean. 

Total dezinteresat de o relație pe termen lung cu o femeie, Ghiftui, un proprietar bogat, se lasă convins cu o surprinzătoare ușurință de câțiva amici că a sosit momentul să se însoare. 

Odată hotărât, omul își canalizează întreaga energie către împlinirea noului său obiectiv. Pe fondul unei altercații soldate cu o neanticipată încăierare, ajunge însă să dispară într-un lac, împreună cu adversarul pe care e convins că l-a ucis. Ce urmează este o succesiune de întâmplări hazlii în care personajele sunt angrenate ca într-un carusel al haosului și confuziei, din care par să nu mai iasă niciodată, dar pe care hazardul jucăuș îl limpezește la sfârșit.

 

Deși piesa este scrisă la jumătatea secolului al XIX-lea, tipologiile pe care le dezvăluie rămân valabile și astăzi. Sub o formă sau alta, oricât de mare este progresul umanității la distanță de aproape două secole, oamenii rămân aceiași, fiind mereu canalizați pe satisfacerea intereselor egoiste, lipsiți de scrupule și empatie, gata oricând să trădeze dacă scopul o cere și capabili să se ascundă în orice clipă în spatele unor gesturi și afirmații ipocrite impuse de context.

Autor: Vasile Alecsandri

Scenografia: Raluca Alexandrescu

Ilustrația muzicală: Kertesz Janos

Muzica originală:  Kertesz Janos

Lighting design: Bako Zoltan

PRODUCĂTOR: Teatrul Andrei Muresanu

Recomandări de vârstă public: +10

Bilete la Doi morți vii

Momentan nu sunt reprezentații programate.