Menu
Disney Thriller Disney Thriller

Disney Thriller

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h 30m
Regia: Regia Monica Stoica, Andreea Telehoi
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Între 3 și 7 septembrie 2022, spectacolele aflate în competiția oficială a celei de-a doua ediții a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu” se vor juca la Sala Mică a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, în cadrul microstagiunii de teatru tânăr #FestivalulContinuă.

 

Disney Thriller e despre izolare și inadaptare, despre creierul nostru tulburat care își auto-generează realități alternative pentru a putea exista. Doi frați s-au autoizolat în casă și duc o existență de hikikomori. Până când showman-ul Cosmo Disney le tulbură pustnicia. Sunt două moduri de a face față lumii contemporane: unul este modul fraților Stray, care se retrag în casă și în propriile fantasme; celălalt mod este lumea lui Disney – să trăiești afară, într-o lume ca un Disneyland bolnav.

 

“În piesă regăsim frici existențiale intense: frica de singurătate și abandon, frica de a-ți pierde părinții, frica de a-ți exprima vădit sexualitatea, frica de necunoscut, frica de a ieși din casă (o frică nou-dobândită de mulți oameni în decursul pandemiei), frica de responsabilitățile vieții de adult. Cred că oamenii azi au un Sine atomizat, se retrag dintr-o lume care le oferă din ce în ce mai des senzația că îi bombardează. De câte ori nu credem cu toții, atunci când ne analizăm starea de spirit, în iminența unei apocalipse psihologice? Cred că suntem azi din ce în ce mai permeabili la frică în toate declinările: anxietate, angoasă, atac de panică, etc. Până când paralizăm și ne blocăm. Ne închidem etanș în propriul nostru cocon, ruminăm și, în final, suntem la fel de speriați de tot ceea ce e în afara noastră. Ne e frică de ceilalți și de noi înșine, de cine suntem cu adevărat. Noi cum vrei să trăim? Să ne refugiem de lume, să o negăm, să ne închidem în carcasa noastră de frici personale? Să încercăm să ne adaptăm?” Monica Stoica, regizoare

Bilete la Disney Thriller

Momentan nu sunt reprezentații programate.