Menu
Disco regret Disco regret

Disco regret

Teatru: Teatrul Metropolis
Durată: 1h 40m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!

 

Un regizor proaspăt divorțat, deprimat și falit, se vede nevoit să se mute înapoi în casa părinților din orașul mic unde a crescut. Propune un proiect de familie: un film despre relația acestora. El încearcă să documenteze, să re-creeze și să înțeleagă căsnicia longevivă și aparent funcțională a mamei și tatălui – însă, privită sub lupă, dragostea lor pare mai degrabă o construcție accidentală și fragilă, care se poate dărâma în orice moment. Iar povestea devine una dublă: viața care a fost versus viața care ar fi putut fi. Ce face o relație să dureze? E fiecare generație sortită să repete greșelile propriilor părinți? Și, mai ales, cum arată acel univers paralel în care luăm toate deciziile știind ce repercusiuni vor avea? 

„Poate cel mai uimitor lucru în piesa lui Doru Vatavului este capacitatea de a activa empatia cititorului și a-l pune în situația de a-și imagina propriii părinți drept tineri pierduți, drept oameni care fac greșeli – nu din prostie, nu din răutate, ci pentru că au fost nevoiți să ia o decizie. Pentru că nu au făurit istoria, ci au îndurat-o. 

Așa am pornit lucrul la spectacol, încercând să săpăm un tunel între două generații, între două feluri de a gândi despre iubire și devotament. De-a lungul acțiunii dramatice, Mama și Tata sunt umanizați și redevin Luminița și Alin, le putem vedea ambițiile și visele juxtapuse realității actuale: o monotonie care rezultă din anii lungi de căsnicie, muncă și creșterea copilului. Compromisurile și frustrările se adună, fiecare jertfind dorințele proprii pentru buna funcționare a familiei, iar fanteziile lor se surpă sub greutatea timpului. Spectacolul își propune, deci, să radiografieze o căsnicie dintr-o dublă perspectivă: ce înseamnă ca o relație să reușească, ce înseamnă ca ea să eșueze?” Irisz Kovacs, regizoare

Bilete la Disco regret

Momentan nu sunt reprezentații programate.