Menu
Destine dunărene Destine dunărene

Destine dunărene

Teatru: Teatrul German de Stat
Durată: 1h 30m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Un altfel de tur ghidat al capitalei Banatului

„Dunărea leagă centrul de margine, motiv pentru care este cel mai european 

dintre toate fluviile – și cea mai profundă, cea mai inteligentă narațiune 

pe care geografia continentului nostru ne-o oferă.” – Andrzej Stasiuk

În cadrul acestui tur al orașului, ghidat de actori, publicul se va întâlni cu personalități din diferite epoci ale istoriei Timișoarei, despre care va afla detalii până acum necunoscute și neobișnuite, atât din viețile lor, cât și din istoria orașului. 

Turul ghidat își propune să aducă locuitorii și vizitatorii Timișoarei mai aproape de un oraș ale cărui caracteristici rezidă în contrastele sale remarcabile. 

Direct legat de istoria Europei, Timișoara, primul oraș iluminat electric din Europa, își propune să lumineze, prin sine, România, o țară dunăreană, cu autenticitatea sa proaspătă și cu farmecul său imprevizibil. Timișoara, cel mai vestic oraș al României, în calitatea sa de Capitală Europeană a Culturii în 2023, reprezintă secole de istorie, de evenimente importante la nivel european, iar străzile, piețele și clădirile sale reprezintă locuri ale memoriei, încărcate de poveștile imigranților, emigranților și locuitorilor săi. Felul în care arta, cultura și educația pot modela un loc este evidențiat cu atât mai clar de proiectul Destine dunărene. 

Centrul Timișoarei, monumentele sale istorice și locurile în care se desfășoară evenimente devin scena acestor perspective foarte diferite. Biografiile unor personalități istorice și contemporane sunt legate de istoria arhitecturii orașului. Prin această conexiune, un tur al orașului văzut prin ochii personalităților istorice va căpăta o dimensiune complet nouă și necunoscută. 

Reprezentația beneficiază de traducere simultană la cască în limba română.

În caz de vreme nefavorabilă, reprezentația se suspendă. În aceste condiții, spectatorii pot participa la reprezentațiile următoare sau pot cere returnarea banilor pe biletele achiziționate.

Evenimentul face parte din programul Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii, în colaborare cu referentul cultural pentru Regiunea Dunării din cadrul Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni Dr. Swantje Volkmann. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Biroul Dunărea Ulm.

Bilete la Destine dunărene

Momentan nu sunt reprezentații programate.