Menu
Cui i-e frica de Virginia Woolf? Cui i-e frica de Virginia Woolf?

Cui i-e frica de Virginia Woolf?

Teatru: Teatrul Odeon
Locuri: 139 locuri disponibile
Data și ora:
Locația: Majestic Calea Victoriei, nr. 40-42, București
Regia: Regia Alexandru Mâzgăreanu Alexandru Mâzgăreanu
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
de la 40 lei
bilete pe bilete.teatrul-odeon.ro

Descrierea spectacolului

Data premierei: 31 Ianuarie 2021
Durata spectacolului: 

După 10 ani de la prima colaborare, regizorul Alexandru Mâzgăreanu nominalizat anul trecut la Gala Premiilor UNITER, la categoria Cea mai bună regierevine la Teatrul Odeon unde montează cea mai celebră piesă și capodopera dramaturgului american Edward Albee. Dramaturgul a scris piesa, bazându-se pe relația unor prieteni apropiați, cineaștii experimentali Willard Maas și Marie Menken, la 34 de ani, aceeași vârstă pe care regizorul Alexandru Mâzgăreanu a împlinit-o recent.

Andy Warhol spunea despre cuplul Willard și Marie, că „au fost ultimii dintre marii boemi. Au scris, au filmat și au băut – prietenii lor i-au numit «bețivi cărturari»”.

Cui i-e frică de Virginia Woolf? sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni) – denumiți după primul Președinte al Statelor Unite și soția lui -, cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

Piesa Cui i-e frică de Virginia Woolf? scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 – 2016) a avut premiera în 1962 și a fost distinsă cu Premiul Tony pentru cea mai bună piesă și Premiul New York Drama Critics’ Circle pentru cea mai bună piesă și nominalizată la Premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Adaptarea pentru film, realizată în 1966, a devenit celebră, avându-i în distribuție pe Richard Burton, Elizabeth Taylor, George Segal și Sandy Dennis, ambele actrițe fiind distinse cu Premiul Oscar pentru rolurile interpretate, în regia lui Mike Nichols.

doimih

Bilete la Cui i-e frica de Virginia Woolf?

Sâmbătă, 8 aprilie, ora 19:00
Teatrul Odeon, Majestic
139 de locuri disponibile