Menu
Cui i-e frică de Virginia Woolf? Cui i-e frică de Virginia Woolf?

Cui i-e frică de Virginia Woolf?

Teatru: Teatrul de Stat Constanța
Durată: 2h
Regia: Regia Alexandru Mâzgăreanu Alexandru Mâzgăreanu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Cui i-e frică de Virginia Woolf? sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni) – denumiți după primul Președinte al Statelor Unite și soția lui -, cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

Cui i-e frică de Virginia Woolf? este cea mai celebră piesă și capodopera dramaturgului american Edward Albee. Dramaturgul a scris piesa, bazându-se pe relația unor prieteni apropiați, cineaștii experimentali Willard Maas și Marie Menken, la 34 de ani, aceeași vârstă pe care regizorul Alexandru Mâzgăreanu a împlinit-o în preajma premierei.

Andy Warhol spunea despre cuplul Willard și Marie, că „au fost ultimii dintre marii boemi. Au scris, au filmat și au băut – prietenii lor i-au numit «bețivi cărturari»”.

Piesa Cui i-e frică de Virginia Woolf? scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 – 2016) a avut premiera în 1962 și a fost distinsă cu Premiul Tony pentru cea mai bună piesă și Premiul New York Drama Critics’ Circle pentru cea mai bună piesă și nominalizată la Premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Adaptarea pentru film, realizată în 1966, a devenit celebră, avându-i în distribuție pe Richard Burton, Elizabeth Taylor, George Segal și Sandy Dennis, ambele actrițe fiind distinse cu Premiul Oscar pentru rolurile interpretate, în regia lui Mike Nichols.

Autor: Edward Albee

Traducere de Ionuț Grama

Decor:  Andrada Chiriac

Costume:  Alexandra Mâzgăreanu

Muzica originală:  Alexandru Suciu

Lighting design:  Cristian Niculescu

Recomandări de vârstă public: peste 12 ani

Producător:  TEATRUL ODEON

Bilete la Cui i-e frică de Virginia Woolf?

Momentan nu sunt reprezentații programate.