Menu
Barca Barca

Barca

Teatru: Teatrul Național Târgu Mureș
Data și ora: alte 2 date/ore
Locația: Sala Mică Piața Teatrului, nr. 1, Târgu Mureș
Durată: 3h 15m
Regia: Regia László Bocsárdi László Bocsárdi
Autor: Autor Oleg & Vlagyimir Presznyakov
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
de la 45 lei
bilete pe teatrunational.biletmaster.ro

Descrierea spectacolului

„Porumbel blând al Potopului, când te îndepărtezi, cum să nu cred că bucuria strămoșului era amestecată cu oarecare tristețe la vederea lumii renăscute? Pacea suspendării vieții, adevărata „Tăcere divină a armelor” când se întrerup lucrările, dorințele rele, „Grația” bolii prin care ne apropiem de realitățile de dincolo de moarte…” / din M.Proust: Plăcerile și zilele.

În timp ce evocă  povestea biblică a lui Noe, drama contemporană Barca, sau potopul înaintea noastră de Oleg și Vladimir Presniakov ne oferă și un diagnostic al societății moderne. Cu un umor sec, ne arată absurditatea agitațiilor cotidienea ale omenirii făcând echilibristică pe pragul sfârșitului lumii și ne confruntă cu întrebări pe care nu le putem evita: ce suntem dispuși să sacrificăm pentru comfortul nostru familiar în umbra potopului nimicitor? De ce suntem în stare să ne impunem propriul punct de vedere? Ce ne poate face să ne asumăm răspunderea pentru evoluția noastră spirituală, pentru lumea care ne-nconjoară și în general, pentru viitorul nostru? Putem urmări scenele dulci-amărui ale căutărilor și luptelor lui Jon, personajul principal cu familia, cu sinele și  cu societatea, la capătul cărora poate deveni un Noe adevărat… ori nu?

Cu ocazia aniversării teatrului nostru, spectacolul cu premiera în 10 și 11 Martie este pus în scenă de László Bocsárdi, regizor distins de UNITER pentru întreaga activitate.

Bilete la Barca

Duminică, 26 mai, ora 19:30
Teatrul Național Târgu Mureș, Sala Mică
Locuri epuizate
Marți, 28 mai, ora 19:30
Teatrul Național Târgu Mureș, Sala Mică
Locuri epuizate
Duminică, 16 iunie, ora 19:30
Teatrul Național Târgu Mureș, Sala Mică
25 de locuri disponibile