Menu
Chiritza în concert Chiritza în concert

Chiritza în concert

Teatru: Teatrul de Stat Constanța
Locuri: 92 locuri disponibile
Următoarea reprezentație:
Regie: Ada Milea
Durată: 1h 5m
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea piesei

Chirița/Chiritza își găsește ușor multiple echivalențe în societatea noastră contemporană, deși Vasile Alecsandri și Matei Millo s-au inspirat din viața și obiceiurile secolului al XIX-lea, creând un personaj tipic micii burghezii ariviste. 

Cu aerul ei de superioritate afișat, cocoloșindu-și fetele pe care le vede de zece ori mai frumoase decât sunt, mereu la vânătoare de bani și averi, tiranică, dar emoționându-se la orice mic cadou sau compliment, alunecoasă în relațiile cu bărbații și leșinând în fața atenției primite de la cei cu relații și influență, Chiritza nu ne poate fi totuși complet antipatică. 

E un Monsieur Jourdain în variantă feminină românească, pe care Ada Milea și Anca Hanu îl învestesc cu o nouă energie de un comic exploziv, ridiculizând toată gama de false pretenții, snobism, lipsă cultură și sensibilitate kitsch.

«Chiritza în concert este un fel de operetă bufă sau ultrabufă, ca să mă exprim și eu în stilul celor de azi (…) operetă dirijată, cum spuneam, de marea actriță care se conturează a fi Anca Hanu. (…) Spectacolul Adei Milea și al Ancăi Hanu cu Chiritza e o victorie a teatrului comic și satiric.» -Nicolae Prelipceanu, Teatrul azi.

«Ada Milea a impus un gen de producție ce teatralizează muzica și o face să dea tonul la rampă într-un spectacol-concert.(…) La Chiritza în concert a pornit de la textele lui Vasile Alecsandri și Matei Millo, reinterpretate, actualizate împreună cu Anca Hanu (…) [conducând actorii] la propriu și la figurat pe traseele unui spectacol pur și simplu încântător.» – Oltița Cîntec, Observator cultural 

Autor: după Vasile Alecsandri și Matei Millo

Regia:  spectacol-concert de Ada Milea

Scenografia: Alexandra Constantin

Muzica originală:  cântece de Ada Milea și Anca Hanu

Lighting design: Jenel Moldovan


Recomandări de vârstă public: 12+

Producător: Teatrul Național „Lucian Blaga“ Cluj-Napoca

Reprezentații

Marți, 23 august, ora 20:30
Teatrul de Stat Constanța, Teatrul de Vara Soveja
92 de locuri disponibile

Spectacole similare

Vezi piesa
Gipsy in Blue
Gipsy in Blue
Luni, 15 aug. ora 20:00 Durată: 1h 30m Bucuresti, Teatrul Elisabeta
Vezi piesa
Mașinăria. Musicalul
Mașinăria. Musicalul
Sâmbătă, 10 sept. ora 19:30 Regie: Alexander Hausvater, Alex Burcă, Patricia Katona Scenografie: Adina Mastalier Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Toxic
Toxic
Vineri, 2 sept. ora 20:30 Regie: Florin Piersic Jr, Mihai Androne Scenografie: Mihai Androne Durată: 1h 15m Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Neliniștiți – proiecție de film
Neliniștiți – proiecție de film
Sâmbătă, 20 aug. ora 21:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Valsul Hazardului
Valsul Hazardului
Vineri, 26 aug. ora 19:30 Regie: Ingrid Bonța Durată: 1h Bucuresti, Teatrul Masca
Vezi piesa
Film Nunți, botezuri, înmormântări
Film Nunți, botezuri, înmormântări
Sâmbătă, 27 aug. ora 20:30 Regie: Alexandru Lustig Scenografie: Cristina Barbu Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”