Menu
Cehov in show business Cehov in show business

Cehov in show business

Teatru: Teatrul Mic
Regie: Ștefan Lupu, Laura Mihaela Dumitru
Scenografie: Silvia Horobeanu
Durată: 1h 50m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea piesei

Spectacolul Cehov in Show Business explorează jocurile din culisele realizării unei producții teatrale și lumea efervescentă a showbizului. Astfel, acțiunea principală se concentrează în jurul idealurilor și temerilor a trei actrițe care se prezintă la castingul organizat într-un mic oraș american, pentru un spectacol ce are la bază drama Trei surori scrisă de Anton Pavlovici Cehov.

M-a cucerit în primul rând textul american, contemporan, bine scris, cu umor și influențe cehoviene. Spectacolul este un amalgam de puncte de vedere pentru că vorbește despre teatru ca instituție, despre condiția actorului mai ales, dar și despre condiția oamenilor din teatru- regizori, designeri, producători, cei care susțin teatrul prin finanțări…Se împletesc mai multe situații legate de condiția artistului. Avem perspectiva actorului, dar și perspectiva regizorului, perspectiva producătorului, cel care promite bani și până la urmă se retrage din varii motive. Astfel, publicul își va putea alege punctul de vedere pe care îl consideră a fi cel mai important sau cel mai adevărat.

Există o replică pe care o îndrăgesc foarte mult și ar fi reprezentativă pentru spectacol, este o indicație a personajului-regizor, în cadrul scenei de casting, referitor la cum ar vrea să fie «…comic, comic, comic, comic, tragic.» 

Ștefan Lupu

 

Piesa de teatru Anton in Show Business scrisă de autoarea americană Jane Martin a câștigat în anul 2001 prestigiosul premiu Steinberg New Play acordat de către Asociația Criticilor de Teatru American.

 „Anton in Show Business” este prezentată cu aprobarea Concord Theatricals în numele Samuel French, Inc.  www.concordtheatricals.com

 

DURATA: 1 h 50 min.

TARIF: 50 lei / 20 lei pentru elevi, studenți și pensionari*

 

Data premierei: 26 noiembrie 2021

Credit foto: Bogdan Catargiu

 

 

*Reducerea se aplică doar la casele de bilete ale teatrului, pentru ultimul rând.

Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după începerea spectacolului accesul în sală NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

De asemenea vă rugăm să nu folosiți telefoanele mobile pe durata desfășurării spectacolelor.

Reprezentații

Momentan nu sunt reprezentații programate.

Spectacole similare

Vezi piesa
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Unrecital aniversar: Maxim Belciug și chitara
Joi, 25 aug. ora 19:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Gipsy in Blue
Gipsy in Blue
Luni, 15 aug. ora 20:00 Durată: 1h 30m Bucuresti, Teatrul Elisabeta
Vezi piesa
Mașinăria. Musicalul
Mașinăria. Musicalul
Sâmbătă, 10 sept. ora 19:30 Regie: Alexander Hausvater, Alex Burcă, Patricia Katona Scenografie: Adina Mastalier Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Toxic
Toxic
Vineri, 2 sept. ora 20:30 Regie: Florin Piersic Jr, Mihai Androne Scenografie: Mihai Androne Durată: 1h 15m Bucuresti, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Vezi piesa
Neliniștiți – proiecție de film
Neliniștiți – proiecție de film
Sâmbătă, 20 aug. ora 21:00 Bucuresti, Unteatru
Vezi piesa
Valsul Hazardului
Valsul Hazardului
Vineri, 26 aug. ora 19:30 Regie: Ingrid Bonța Durată: 1h Bucuresti, Teatrul Masca