Menu
Catarina și frumusețea de a ucide fasciști – FNT 2023 Catarina și frumusețea de a ucide fasciști – FNT 2023

Catarina și frumusețea de a ucide fasciști – FNT 2023

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 2h 30m
Regia: Regia Tiago Rodrigues, cu colaborarea artistică a Magdei Bizarro
Autor: Autor David Chan Cordeiro
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Producție a Teatrului Național D. Maria II (Lisabona), Portugalia – spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT 2023  

 

Spectacol recomandat 16+

Spectacol în limba portugheză cu traducere în limbile română și engleză

Spectacolul conține sunete puternice, nu este recomandat persoanelor cu sensibilitate auditivă

 

„Spectacolul încearcă să activeze ceea ce eu simt că ar fi una dintre virtuțile cardinale ale teatrului: să propună personaje care, prin ceea ce gândesc, spun și fac pe scenă, prin modul în care o fac, ne îngăduie să gândim și altfel despre viața noastră. Am pornit de la o familie, o chestionare a locului pe care îl ocupă violența într-o societate democratică, atunci când societatea este amenințată de o gândire și de acțiuni antidemocratice, atunci când e confruntată cu iminența unei dictaturi, și am dorit să expunem aceste probleme într-o manieră care să ne provoace și pe noi înșine. Nu să ne liniștească, nu să servească doar pentru a ne confirma valorile noastre comune – și care probabil nu sunt valorile comune, dar suntem adesea surprinși de rezultatele electorale. Și atunci ne dăm seama că le împărtășim doar la scară umană, personală. Dar, la scară socială, ca cetățeni, suntem adesea separați în interpretarea și manipularea ideilor și în forma implicării noastre civice.” (Tiago Rodrigues)

Producător: Teatrul Național „D. Maria II” (Lisbona), Portugalia

Producător executiv: Festival d’Avignon

Co-producători: Wiener Festwochen, Emilia Romagna Teatro Fondazione (Modena), Théâtre de la Cité – CDN Toulouse Occitanie & Théâtre Garonne Scène européenne Toulouse, Festival d’Automne à Paris & Théâtre des Bouffes du Nord, Teatro di Roma – Teatro Nazionale, Comédie de Caen, Théâtre de Liège, Maison de la Culture d’Amiens, BIT Teatergarasjen (Bergen), Le Trident – Scène nationale de Cherbourg-en-Cotentin, Teatre Lliure (Barcelona), Centro Cultural Vila Flor (Guimarães), O Espaço do Tempo (Montemor-o-Novo).

Foto: Joseph Banderet

Mai multe detalii aici  

 

     

Bilete la Catarina și frumusețea de a ucide fasciști – FNT 2023

Momentan nu sunt reprezentații programate.