Menu
Cassandra Cassandra

Cassandra

Teatru: Teatrul Masca
Regia: Regia Leta Popescu
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

CASSANDRA

De Amy Nostbaken & Nora Sadava

Spectacolul este produs de Asociația Vanner Collective și se va juca la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, Nr. 14), în cadrul proiectului „Deschis – microstagiune de spectacole invitate”.

Cassandra este o scriitoare care rămâne fără voce în ziua în care trebuie să compună și să citească elogiul mamei sale. Dispariția figurii materne declanșează un proces de auto-analiză comic-absurd prin care Cassandra încearcă să-și găsească locul, să-și înțeleagă propria feminitate, raportându-se ironic la normele sociale moștenite. Spectacolul devine o călătorie prin mintea acestei femei într-o notă sarcastică și provocatoare. 

„Ce moștenim de la mamele noastre și ce înseamnă să fii femeie sunt întrebări care mi-au dat  bătăi de cap de când mă știu. Provocarea a constat în a găsi echilibrul între raportul nostru la feminitate/feminism și discursul autoarelor canadiene. A împăca aceste două culturi, România 

Canada, cu uriașele diferențe de modelele feminine a dus la un spectacol hibrid. Suntem undeva „între”. Împreună cu actrițele Denisa Nicolae și Mihaela Velicu am creat un portret al femeii care unifică atât personalitățile noastre cât și personalitățile autoarelor. A ieșit o Cassandra ciudată, puternică, vulnerabilă, sexi, copilăroasă, nostalgică uneori, căreia, metaforic sau nu, bărbații Tudor Prodan (scenografie), Ștefan Lupu (coregrafie) și Mihai Dobre (muzică) i-au creat un spațiu de joacă teatral, duios-tăios. Invit spectatorii, și mai ales bărbații, în mintea Cassandrei!” (Leta Popescu – regizoare)

Restricție de vârstă: 14+

Scenografia: Tudor Prodan 

Coregrafia: Ștefan Lupu 

Muzica: Mihai Dobre  

Pregătire muzicală: Oana Pușcatu 

Bilete la Cassandra

Momentan nu sunt reprezentații programate.