Menu
Cartea cu poze a copiilor cuminți – FNT Cartea cu poze a copiilor cuminți – FNT

Cartea cu poze a copiilor cuminți – FNT

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h 45m
Regia: Regia Máté Hegymegi
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacolul este o producție a Teatrului „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe și este prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2022.

 

16+
Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română

Opera-junk: o muzică vie, abrazivă, o lume feerică şi personaje grotești, ironie și umor cu duiumul, despre terenul mlăștinos al educației copiilor.

Pe orice pune mâna celebra trupă Tiger Lillies, iese un lucru unic şi ciudat, care forțează limitele. Aşa s-a întâmplat şi când, cu titlul Shockhead Peter, au pus pe muzică cartea de povești din secolul XIX a lui Heinrich Hoffmann, Petrică Ciuf-Zbârlit. Apoi, Phelim Mcdermott și Julian Crouch au făcut din asta un musical horror şi grotesc, plin de umor negru. Mai târziu, din jocurile de cuvinte ale lui Parti Nagy Lajos și din muşcătoarea sa ironie s-a născut versiunea maghiară: opera-junk, cu titlul Cartea cu poze pentru copii cuminți.

Rezultatul final: o muzică vie, abrazivă, o lume feerică şi personaje grotești, ironie și umor cu duiumul despre terenul mlăștinos al educației copiilor. Dar oricât de înfundat şi mlăştinos ar fi acest teren, sigur nu ne vom scufunda, pentru că suntem în grija unui „profesor de pedagogie”. Un profesor obsedat de principii, care ne bate la cap cu propriul credo, prin exemplul mai multor copii. Acesta este principiul primordial al educației, adică al vindecării; căci o curea, oricât ne-am strădui, nu poate fi folosită de prea multe ori, sau chiar suficient. Totuși, ce ar trebui să facem în această lume drăgălașă? Cum să educăm?

Foto Zsolt Barabás

Detalii 

 

 

Bilete la Cartea cu poze a copiilor cuminți – FNT

Momentan nu sunt reprezentații programate.