Menu
Brâncuși, dragostea mea! Brâncuși, dragostea mea!

Brâncuși, dragostea mea!

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Regia: Regia Beatrice Rancea
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!

 

Inspirat după cartea cu același nume, Brâncuși, dragostea mea!, scrisă de autoarea și actrița Claudia Motea, spectacolul aduce în prim-plan marile iubiri ale lui Constantin Brâncuși, femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Guggenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu.

Toate cele nouă personaje feminine complexe sunt interpretate de actrița Claudia Motea, într-un spectacol fascinant, în regia lui Beatrice Rancea, care aduce în prim-plan adevăratele povești de iubire din viața marelui artist, trăite în atelierul său din Montparnasse și care sunt menite să ajungă la sufletul cât mai multor spectatori!

Spectacolul a obținut mai multe premii, iar anul acesta pe data de 2 octombrie s-a jucat la Filarmonica Banatul din Timișoara în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii – TimCultura 2023 ca invitat de onoare al evenimentului național ”Brâncuși: surse românești și perspective universale”, în cadrul căruia multe dintre operele lui Constantin Brâncuși au fost aduse și expuse la Muzeul Național de Artă din Timișoara. Totodată, pe data de 3 octombrie, a avut loc la Muzeul Național de Artă din Timișoara, sala Barocă, lansarea cărții “Brâncuși, dragostea mea!”, Editura Creator/ Libris, alături de operele marelui nostru sculptor.

Producători: Internațional Artiscan & Editura Creator / Libris

Partener: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România- UZPR

Un spectacol organizat de Syarela Arts.

Bilete la Brâncuși, dragostea mea!

Momentan nu sunt reprezentații programate.