Menu
Balerinele acvatice Balerinele acvatice

Balerinele acvatice

Teatru: Teatrul Metropolis
Durată: 1h 15m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani!

proiect câștigător în cadrul programului “StarT”, ediția I, 2022

Balerinele acvatice de David Drábek este o comedie satirică despre umanitatea care se complace în haos și neputință, o umanitate care se cufundă în imagine și consum.

Trei foști colegi de clasă (Kajetán, Pavel și Filip) aflați în plin naufragiu uman, descoperă inotul sincron ca ultimă distracție, datorită căruia își regăsesc energia de a trăi și de a-și împărtăși sincer iubirea pe care și-o poartă. Suntem, la fel ca personajele din această piesă, ființe vulnerabile, derutate, trăim la marginea propriei imaginații. Anulăm realitatea pentru a putea rezista. Dar, înfinal, ne rămân dragostea și speranța.

Spectacolul arată în cheie absurdă exact ceea ce trăim acum: înotăm în confuzie și haos până când ajungem la singurul liman adevărat – bucuria de a ne sincroniza mișcările, mințile, sufletele (ca în înotul sincron) cu ceilalți.

“Cine suntem noi? Nu ce ne definește, ci cum existăm noi în acest surplus de informație, în această angoasă generată de o epocă competitivă, în care funcționează acel precept devenit marcă înregistrată al lui Darwin: „supraviețuiește cel mai puternic”. Cât de mult ne mai permitem să fim vulnerabili, adică să ne arătăm așa cum suntem, adevărați, timorați, devorați, plăpânzi și singuri. Singuri? Poate nu: cei trei băieți din piesă au regăsit refugiul prieteniei, înoată sincron în oaza lor de liniște, unde haosul lumii nu răzbate.”,  Monica Stoica, regizoarea spectacolului Balerinele acvatice.

Bilete la Balerinele acvatice

Momentan nu sunt reprezentații programate.