Menu
Artă Artă

Artă

Teatru: Teatrul „Sică Alexandrescu”
Durată: 1h 45m
Regia: Regia Claudiu Goga Claudiu Goga
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Artă

de Yasmina Reza

Traducerea: Violeta Popa

Jucată cu succes la Paris, Londra sau pe Broadway la New York, această piesă devine un spectacol care ridică întrebări despre artă și mai ales despre PRIETENIE. Încă de la debut a primit o serie de distinctii importante, precum : Premiul Molière (1995) pentru cea mai bună producție comercială , Premiul  Laurence Olivier (1997) pentru cea mai bună comedie nouă , New York Drama Critics’ Circle – Cea mai bună piesă (1998) Premiul Tony pentru cea mai bună piesă (1998).

Subiectul acestei comedii „filosofice” despre viață îi are ca protagoniști pe trei prieteni vechi, Serge, Marc și Yvan și relația lor „de multă vreme”.  Prietenia lor suferă dintr-o dată o tensiune considerabilă, datorată opiniilor diferite ale fiecăruia despre ceea ce consideră  „ARTĂ”. 

Serge, răsfățându-și înclinația pentru arta modernă, cumpără un tablou mare, scump, complet alb. Marc  îngrozit să audă că Serge a plătit două sute de mii de euro pe tablou, îl descrie cu dispreț drept „un rahat alb”. Serge susține că tabloul, creat de un artist reputat, merită un preț mai mare, dar Marc rămâne de neconvins. Yvan, prins în mijlocul conflictului, încearcă să-i mulțumească și să-i liniștească pe amândoi, însă rămâne neutru și încearcă să rezolve amiabil lucrurile. Oscilările lui Yvan nu fac decât să alimenteze dezacordul dintre ei, deoarece prietenii lui îi critică timida neutralitate.

Un spectacol pe un text excepțional, jucat într-un limbaj rafinat al unei comedii inteligente, un motiv de bună dispoziție car nu trebuie în nici un caz ratat!!!

Data premierei: 8 decembrie 2022

Traducerea: Violeta PopaRegia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu

Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian

Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei

Sufleur: Marius Vladu

Bilete la Artă

Momentan nu sunt reprezentații programate.