Menu
Arc peste timp. Dramaticul gălățean lansează proiectul RETROSPECTIVA FANI TARDINI Arc peste timp. Dramaticul gălățean lansează proiectul RETROSPECTIVA FANI TARDINI

Arc peste timp. Dramaticul gălățean lansează proiectul RETROSPECTIVA FANI TARDINI

Teatru: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați lansează proiectul RETROSPECTIVA FANI TARDINI. Acest proiect îi prilejuiește publicului întâlnirea cu mari piese montate la Teatrul din Galați în anii săi de început, din 1955 încoace, acum în interpretarea actorilor de astăzi ai trupei.

Din primele stagiuni ale Teatrului gălățean am ales acele spectacole în care au debutat actori și regizori ce au ajuns să joace apoi pe marile scene ale țării și să completeze elita teatrului românesc.

Sunt texte din dramaturgia națională și internațională care le-au prilejuit mari partituri actorilor de altădată ai Teatrului, au fost strălucit montate și au completat spectacologia românească.

În această retrospectivă a stagiunilor de demult, îi propunem așadar publicului o serie ofertantă de spectacole-lectură în care actorii și regizorii de azi ai Dramaticului gălățean au privilegiul de a reconstitui primii pași în teatru ai legendarilor lor predecesori.

Spectacolele-lectură vor fi difuzate pe canalul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” de pe YouTube și vor putea fi urmărite oricând în mod gratuit.

RETROSPECTIVA FANI TARDINI începe astăzi, 27 decembrie 2020, cu textul FII CUMINTE, CRISTOFOR!, o comedie de Aurel Baranga.

Această piesă a fost montată la Teatrul din Galați prima dată de regizorul Traian Ghițescu Giurea în urmă cu 56 de ani, având premiera pe 24 septembrie 1964. Spectacolul a marcat debutul în teatru al unei mari actrițe, regretata Florina Cercel, care avea atunci 21 de ani și tocmai absolvise Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Regizorul i-a încredințat Florinei Cercel rolul Anca Stambuliu, femeia de care se îndrăgostește personajul principal masculin, compozitorul Cristofor Bellea, și care este chiar soția actriță a prietenului său Valeriu Stambuliu, un profesor timid.

În reinterpretarea de acum, semnată de regizorul artistic Eugen Făt, rolul de debut al Florinei Cercel îi revine actriței Tamara Constantinescu.

Iată distribuția completă:

Spectacolul-lectură FII CUMINTE, CRISTOFOR! (fragment) va putea fi urmărit pe canalul nostru de pe YouTube începând de astăzi, 27 decembrie 2020, de la ora 19:00.

Durata spectacolului-lectură este de 30 de minute.

 

Bilete la Arc peste timp. Dramaticul gălățean lansează proiectul RETROSPECTIVA FANI TARDINI

Momentan nu sunt reprezentații programate.