Menu
Apologia Medeei Apologia Medeei

Apologia Medeei

Teatru: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”
Durată: 1h
Regia: Regia Amalia Strinopoulou
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Spectacol prezentat de Ambasada Republicii Elene din Bucureşti în parteneriat cu Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București

 

Chorokyttaro Thessalonikis prezintă spectacolul Apologia Medeei. O psihografie a eroinei tragice a lui Euripide bazată pe sunet, cuvânt și mișcare. 

Euripide, mereu actual, cel mai tragic dintre toți, conform opiniei lui Aristotel, îndrăzneț și inovator, intelectual și poet, transferă în tragedie psihologia femeii care se revoltă din cauza trădării, se opune ordinelor absurde ale puterii, se depășește pe sine, încalcă valori și violează bariere morale pe altarul iubirii și al devoțiunii absolute, dar este neîndurătoare, până la autodistrugere, când este vorba să-i pedepsească pe cei care au nedreptățit-o.

Ambasada Republicii Elene din Bucureşti a încurajat și sprijinit statornic proiectele noastre artistice, al căror scop este promovarea culturii grecești în societatea românească, urmărind osmoza celor două culturi și strângerea relațiilor dintre greci și români.

Conviețuirea și conlucrarea celor două popoare, îmbinarea tradițiilor, viziunile comune, entuziasmul comun al creației artistice reprezintă cel mai bun mod de a aduce alături oameni din culturi și cu obiceiuri diferite astfel încât împreună să deschidă drumuri, să găsească noi moduri de exprimare, să evolueze.

Teatrul, muzica și dansul sunt domenii prin care toate aceastea se pot realiza.

Cu supratitrare în limba română.

Bilete la Apologia Medeei

Momentan nu sunt reprezentații programate.