Menu
Alcina Alcina

Alcina

Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

În centrul operei se află personajul Alcina, o vrăjitoare care caută în mod constant dragostea și care îi vrăjește pe tineri, pentru a nu rămâne singură. Lumea ei este una în care toate creaturile sunt, de fapt, bărbați îndrăgostiți, captivi magiei. După ce se satură de ei, Alcina îi transformă în statui, plante sau animale, și pornește în căutarea următoarei victime. 

Händel transformă lumea magică a Alcinei într-o sărbătoare muzicală spectaculoasă. Prima reprezentație a avut loc la Royal Covent Garden Opera House din Londra, în urmă cu 289 de ani, pe 16 aprilie 1735. Acesta a fost primul sezon în care Händel a creat pentru Royal Opera House și a ales o poveste pe care a descoperit-o în timpul uneia dintre călătoriile sale în Italia: un libret scris de Riccardo Bruschi, bazat parțial pe lucrarea sa extinsă – Ludovico Ariosto, „Orlando Furiosul” (operă care a fost și sursa altor două opere ale lui Händel: Orlando și Ariodante), „Alcina” a dispărut complet din repertoriu timp de aproximativ 200 de ani, până când a fost montată din nou la Leipzig, în 1928. De atunci, „Alcina” a fost interpretată frecvent de către teatrele de operă din întreaga lume. 

La București va fi interpretată în premieră, în colaborare cu Opera Națională din București, Teatrul Evreiesc de Stat și „Festivalul Liric” Ierusalim. Regizorul operei este Ekaterina Korabelnik, iar dirijorul Ethan Schmeisser, el însuși clavecinist, specializat în interpretarea operelor lui Händel.  Schmeisser a interpretat deja trei dintre ele în diferite producții la Opera Israeliană Tel Aviv-Jaffa cu Orchestra Camerata Israeliană Ierusalim și Ansamblul Barrocade, din Israel.

Echipă:
Dirijor: Ethan Schmeisser
Regie, scenografie și lumini: Ekaterina Korabelnik
Asistent regizor: Becky Eshel
Designer de costume: Nina Lapshov

Pregatire muzicală: Adina Cocargeanu

Distributie:
Alcina (soprană): Veronica Kurmanov (Rusia / Israel)
Ruggiero (contratenor): Alexandru Costea
Morgana (soprană): Monica Schwarz (Israel / România)
Bradamante (mezzosoprană): Alina Dragnea
Oronte (tenor): Octavian Ene
Melisso (bariton): Cristian Ruja
Oberto (soprană): Kinneret Ely (SUA / Israel)

Grupul Continuo
Clavicembalo: Adina Cocargeanu
Arciliuto: Olivia Iancu, Claudio Lobonț
Violoncel: Andreea Țimiraș
 

Bilete la Alcina

Momentan nu sunt reprezentații programate.