Menu
Ad Libitum Voices Ad Libitum Voices

Ad Libitum Voices

Teatru: Teatrul Elisabeta
Durată: 1h 45m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Sinopsis

Grupul Ad Libitum Voices Official, infiintat in noiembrie 2012, la Cluj-Napoca, este unul dintre putinele grupuri vocale din Romania ce adopta stilul pop-opera.
Acest stil, pop-opera, este un sub-gen al muzicii pop, caracterizat de interpretarea unor cantece pop cunoscute in maniera operei sau operetei. De asemenea, asa cum se intampla frecvent, pop-opera poate imprumuta cantece, arii, fragmente, motive din opera si muzica clasica pentru a le converti intr-o interpretare stilizata in stilul pop, al muzicii usoare.

Termenul muzical “ad libitum”, corespondentul italienescului “a piacere”, ce defineste libertatea in interpretarea unui fragment muzical, l-au considerat ca fiind unul ce descrie cel mai bine activitatea lor artistica, atat prin diversitatea repertoriului ales cat si prin faptul ca isi pun amprenta personala asupra pieselor abordate.

Trupa este formata din doi tenori, un bariton si un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar si Cristian Ignuta. Absolventi ai Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu o bogata activitate artistica, ei sunt colaboratori activi ai Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, dar si ai altor institutii artistice din tara.

In ultimii ani, Ad Libitum Voices s-a bucurat de o bogata activitate concertistica, evoluand in Cluj pe scenele Operei Nationale Romane, la Casa de Cultura si pe scenele in aer liber ale festivalurilor Jazz in the Park si Cluj Symphony Experience, la Teatrul de Arta din Deva, in Galati, Bistrita, Targu Mures, Oradea, la Filarmonica din Botosani, Teatrul „Aurel Manea” din Turda si multe altele.

𝑇𝑒 𝑟𝑢𝑔𝑎̆𝑚 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑢 𝑖̂𝑛𝑡𝑎̂𝑟𝑧𝑖𝑖, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑎̆ 𝑏𝑖𝑙𝑒𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑖̂𝑠̧𝑖 𝑝𝑖𝑒𝑟𝑑 𝑣𝑎𝑙𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑝𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑐𝑜𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖.

Bilete la Ad Libitum Voices

Momentan nu sunt reprezentații programate.