Menu
Acasă la zoo Acasă la zoo

Acasă la zoo

Teatru: Teatrul Act
Locuri: 74 locuri disponibile
Următoarea reprezentație: încă o dată/oră
Locația: Calea Victoriei, nr. 126, București
Durată: 1h 40m
Regia: Regia Silviu Debu Silviu Debu
Bilete Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite
de la 71.78 lei
bilete pe mystage.ro

Descrierea spectacolului

ACASĂ LA ZOO 

De: Edward Albee

Cu: Ada Condeescu, Ionuț Grama, István Téglás

Regia și traducerea: Silviu Debu

Scenografia: Ioana Pashca

Recomandare vârstă: 16 + 

După „Capra sau Cine-i Sylvia?” (r: Alexandru Dabija, 2007), Edward Albee revine la Teatrul ACT cu o poveste despre iubire, dar și despre cruzimea pe care ne-o putem provoca unii altora în fiecare zi. Cu o oarecare brutalitate și cu un umor negru tipic lui Albee, textul „”ACASĂ LA ZOO”, montat în varianta integrală pentru prima dată în România, combină clasicul din 1958 – „The Zoo Story” cu piesa într-un act –  „Home Life”, scrisă în 2004. „Home Life” precedă întâlnirea fatidică a lui Peter (Ionuț Grama) cu Jerry (István Téglás) pe o bancă din Central Park și-l prezintă pe Peter împreună cu soția lui Ann (Ada Condeescu). Sub aparența normalității se ascunde o poveste umană captivantă, care explorează temele izolării, singurătății și dezumanizării. 

 ❝ Pe lângă temele mereu actuale, cum ar fi – lipsa de comunicare, sexualitatea sau diferența dintre clasele sociale, textul «ACASĂ LA ZOO» de Edward Albee ne propune spre dezbatere un subiect foarte interesant: oare când și cât este bine să ne lăsăm conduși de instinctul animalic? Și când și pentru câtă vreme este bine să ținem acest instinct sub control? Indiferent de opțiunile pe care le-am alege, privind și ascultând cele trei personaje ale piesei, ajungem la concluzia că instinctele animalice sunt săpate adânc în ADN-ul nostru. Indiferent de cât de mult am încerca să le negăm existența, mai devreme sau mai târziu, instinctele vor ieși la suprafață în moduri extrem de surprinzătoare sau uneori chiar șocante, reamintindu-ne fiecăruia dintre noi: «Nu esti o legumă. Stai liniștit. Ești un animal. Și tu ești un animal.» ❞  –  Silviu Debu, regizorul spectacolului 

ACASĂ LA ZOO ” este o producție Teatrul ACT, susținută de Conceptual Lab by Theo Nissim.  

AT HOME AT THE ZOO ( ACASĂ LA ZOO) de EDWARD ALBEE  a fost produsă sub titlul „Peter și Jerry” de Second Stage Theatre, New York, 2007, Carole Rothman- director artistic. 

„Peter și Jerry” a fost produsă în premieră de Hartford Stage, piesa „Home Life” fiind comandată special de către aceștia. 

Bilete la Acasă la zoo

Duminică, 22 octombrie, ora 19:30
Teatrul Act
74 de locuri disponibile
Joi, 26 octombrie, ora 19:30
Teatrul Act
82 de locuri disponibile