10 ANI MAI TÂRZIU
Teatru: | Teatrul Godot |
Regia: | Regia George Remeș |
Descrierea spectacolului
10 ANI MAI TÂRZIU
după „Tape” de Stephen Belber
Direcția scenică: George Remeș
Scenografia: Adeline Andreea Bădescu
Sound design: Ștefan Rădulescu
Asistent producție: Diana Parpalea
Percepem lucrurile diferit. O știm cu toții. E un fapt fizic, psihic. Piesa „Tape” de Stephen Belber, pune sub lupă și analizează acest fapt: modul în care oamenii își înțeleg propriile acțiuni, decizii. Motivele sunt puse sub semnul întrebării, iar ceea ce pare a fi ceva, devine altceva în profunzime. Totodată, e foarte interesant cum, in timp, memoria poate modifica realitatea. Adevărul este astfel fie incert, fie unilateral, fie necunoscut.
Povestea este despre doi prieteni din liceu, Vince și Jon, care se reîntâlnesc după ceva timp pentru a sărbători succesul celui din urmă. Ceea ce pare a fi o prietenie sinceră, neafectată de timp, matură, se transformă într-un joc egocentric și manipulator. Între cei doi, victima este Amy, iubita lor din liceu. Întâmplător, în aceeași situație a fost și în trecut. Acum, ceva e schimbat, deoarece cei 10 ani trecuți peste ea îi dau forța ca în final să schimbe jocul. Într-o cameră de motel se dispută amintiri, din dorința lui Vince de a găsi un vinovat. Din acest debate nu iese nimeni câștigător, deoarece orice s-ar fi întâmplat în trecut, nu mai are relevanță pentru nimeni în prezent… Și totuși, parcă are… pentru toți.
Din presa internațională:
„…TAPE is terrific…Belber has expert fun torturing his characters with the things that never get said, yet the language is uniquely telling and the underlying grief shines through.” —The New Yorker.
„Fascinating and entertaining…a terrific play…Real talk, real characters, real situations—a real play.” —NY Post.
„…when it comes to reminding us just why we leave our homes on a cold winter’s night and seek the special joys of a live theatrical performance, playwright Stephen Belber has the big guys beat…” —Wall Street Journal.
„TAPE is a sordid and beautiful take on human relationships.” —Show Business Weekly.
Teatrul Godot funcționează sub forma unui Café-Teatru. Rezervările la mese se vor face în ordinea achiziționării biletelor, indiferent de platforma de pe care cumpărați biletele. De asemenea, această rezervare se anulează dacă nu vă veți prezenta în sala de spectacol cu 15 minute înainte de ora începerii spectacolului. Vă recomandăm, totuși, să ajungeți cu cel puțin 45-30 de minute înainte de ora anunțată, pentru a putea prelua comenzile dvs. de la mese cât mai prompt și eficient. Ne dorim să vă oferim o experiență plăcută pe tot parcursul spectacolului, de aceea, servirea la mese se oprește pe toată durata reprezentației.
-Este obligatorie respectarea locurilor marcate in sala.
-Dupa incepera spectacolului accesul publicului in sala nu mai este permis.
-Pe durata spectacolului publicul este rugat sa inchida telefoanele mobile, iar fotografierea, filmarea si inregistrarea audio nu sunt permise.
-Va rugam sa respectati ora de incepere a spectacolului, scrisa pe bilet. Spectacolul incepe in cel mai scurt timp, odata cu incheierea tuturor pregatirilor tehnice necesare.
-Ratarea vizionarii unui spectacol din cauza neprezentarii la ora anuntata, nu da dreptul la returnarea costului biletului sau l;a utilizarea lui la o prezenta ulterioara.
-Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnata doar in cazul anularii/reprogramarii spectacolului.
-Din respect pentru actori si spectatori, va rtugam ca in timpul spectacolului, sa tineti telefoanele inchise, pe modul Avion sau Silentios si sa pastrati linistea.